Altınyayla’da Deve Oyunu Geleneği Yaşatılıyor!

Altınyayla’da Deve Oyunu Geleneği Yaşatılıyor!
21:04 - Ekim 27 2021 Çarşamba

Sivas – Altınyayla’da uzunca yıllar boyunca bir gelenek olarak süregelen deve oyunu yaşatılıyor. Bölgedeki düğünlerin favori eğlencesi olan deve oyunu, yoğun da ilgi görüyor.

Bozkırda yapılan düğünlerin en temel eğlence kaynağı olarak karşımıza çıkan deve oyunu; Sivas’ın Altınyayla ilçesinde yaşatılmaya devam ediyor. Orta Asya’daki bozkırlarda yapılan düğün törenlerinden Anadolu’ya kadar uzanan serüvende hep deve oyunu eğlencesinin var olduğu düşünüyor. Bu kadim geleneğin halen Sivas’ın Altınyayla ilçesinde yaşatıldığı ifade edilerek; bu eğlencenin düğünlerin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor.

Deve oyununda devenin boyun kısmının koyunların yününden yapıldığı biliniyor. Yine devenin kafasının da koyun postuyla birlikte bir maketten yapıldığı ifade ediliyor. Deve oyunu geleneğinden söz eden Necati Coşkun; kendisinin 66 yaşında olduğunu belirterek; kendisini bildi bileli deve oyunu geleneğinin devam ettiğini de ifade ediyor. Kendi oğlunun düğününde de deve oyunu oynatan Faruk Tokuş da deve oyunun bir gelenek olarak sürdüğünü ifade ederek; bu geleneği gelecek nesillere aktarmayı istediklerini belirtiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi