Altının rekor kırılmasıyla, tarihi Kapalıçarşı’nın sarraflarında yoğunluk meydana geldi.

Altının rekor kırılmasıyla, tarihi Kapalıçarşı’nın sarraflarında yoğunluk meydana geldi.
15:00 - Ağustos 5 2020 Çarşamba

Küresel piyasalardaki dalgalanmaların etkisiyle altının ons fiyatı rekor seviyelere ulaşmış ve tarihi rekorunu yenilemiştir. Altının onsu 2 bin 40 dolarken, iç piyasadaki gram fiyatı 460 seviyesine yükseldi. Kapalıçarşı’ya gelen birçok vatandaş yatırım için altın alırken, bazı sarraf dükkanlarının önünde bir kuyruk oluştuğu görülmüştür. Kuyumcular, yıl sonunda gram altın 500 liraya ulaşırken, pandemik süreçte insanların altına güvenmeye devam edeceğini söyledi. Yabancı bir çift, hem turne hem de yatırım amaçlı altın almak için Kapalıçarşı’ya geldiklerini söyledi.

“Altın gramın yıl sonunda 500 liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz”

Altının hızlı yükselişine ilişkin açıklamada Kuyumcu Yiğit Merim, pandemi nedeniyle yatırımcının para yerine daha fazla mayına güvendiğini belirterek, “Herkes altını güvenli bir liman olarak görüyor. Altın yükselmeye devam ediyor gibi görünüyor. Altın gramının yıl sonunda 500 pound’a ulaşacağını tahmin ediyoruz. Rekor fiyatlara rağmen, altın talebi var. İnsanlar hala yastık olarak adlandırdığımız altını yatırım olarak alıyorlar. Halen çeyrek altın 765 lira, yarım altın bin 500 lira ve tam altın 3 bin lira civarında işlem görüyor. 24 ayar altının fiyatı 465 liradı. Yıl sonunda tahmin edilen rakamlar yılın sekizinci ayında ortaya çıktı. Pandemi devam ettiği sürece, insanlar daha çok altına güveneceklerdir. Bu altın fiyatlarının yükselmesine neden olur. Şu anda altın satıyoruz, ancak altının fiyatı rekor seviyelerde. Sadece yatırım için altın alıyorlar. ”

“Vatandaş altın almaya değil altın almaya geliyor”

Bir diğer kuyumcu Tunahan Alihanoğlu, altının biraz daha artacağının altını çizdi, “Altına yoğun bir talep var. Şu anda sadece altın satıyoruz. Vatandaş altın almak için değil, altın almaya geliyor ”dedi.

Almanya’dan gelen göçmen çift İsmail Birgül ve Tuğba Birgül, hem ziyaret hem de yatırım için Kapalıçarşı’ya geldiklerini söyledi. Yatırım için altın alıyoruz, daha fazla artacağını düşünüyoruz ”dedi.

Altın almaya gelen Vahdettin Taşdemir, “Yatırım yapmak isteyenler altın alsın. Altın her zaman sabittir, değer kaybetmez. ”

Muhammed Fırat Aksoy – Uğur Çetin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi