“Altınçağ’da” adlı Bilim Sergisi Sivas’ta sergilenecek

“Altınçağ’da” adlı Bilim Sergisi Sivas’ta sergilenecek
21:51 - Mart 29 2019 Cuma

Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Altınçağ’da Bilim Sergisi valilik koordinesinde Sivas’ta sergilenecek.

Yerli mühendisler ve uluslararası bilim camiasında söz sahibi olan Türk ve İslam tarihi akademisyenleri ile çalışılarak hazırlanan sergide Türk ve İslam Kültürü de anlatılıyor. Altınçağ’da adlı sergi Kongre Müzesi bahçesinde 5 Nisan tarihinde açılacak.

Altın Çağ adı verilen ve İslam Coğrafyası’nda yaşamış ve bilim ve teknolojiye katkıda bulunmuş bilim insanlarının 7’nci yüzyıldan 16’ncı yüzyıla kadar olan yaptığı icatlar ve keşiflerin sergilenecek. Bu çalışmaların anlatıldığı “Altınçağ’da Bilim Sergisi Dünya’da” dördüncü kez Sivas’ta sergilenecek. Sivas Valiliği destekleriyle açılacak olan sergi, İslam medeniyetinin bilim, teknoloji, güzel sanatlar gibi birçok alanında toplumların gelişimine katkıda bulunan ve yeni buluşlar kazandıran bilim adamlarının eserlerini sergilemek üzere 5 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Bu sergi Türk ve İslam medeniyetinin bilim adamlarının yapıtlarını ve keşiflerini paylaşarak gelecek için bu dahilerden ilham alınmasını ve görkemli geçmişin herkes tarafından öğrenilmesini amaç ediniyor.

Gök bilimi konusunda Takiyüddin ve El Biruni’ni, tıp alanında önde gelen bilim insanı El Zehravi, iki kıta arasında planörle uçmayı başaran ilk insan Hezarfen Ahmed Çelebi, tarım endüstrisi ve bitkiler konusunda çok önemli makineleri ve mekanizmaları geliştiren mühendislik dehaları El-Cezeri, eserleri ile Avrupalı birçok mimara ilham kaynağı olan önemli başyapıtların mimarı Mimar Sinan gibi Türk ve İslam Medeniyeti’ne ait birçok önemli bilim adamının buluşları, sergilenen eserler arasında yer alıyor.