Altın tarihi zirvesinde

Altın tarihi zirvesinde
13:00 - Temmuz 8 2020 Çarşamba

Güvenli bir sığınak olarak tanımlanan altın sert yükseldi. Ons altın son 9 yılda en yüksek seviyeye ulaştı. Dünyada artan koronavirüs ikinci dalga beklentilerini çekti ve ABD ile Çin arasındaki gerilimler altın fiyatlarını artırdı. Altının ons fiyatı, Eylül 2011’den bu yana 1.800 $ ile en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar / TL paritesine bağlı olarak, gram altın iç piyasada 397 liraya ulaştı. Bu seviye gram altın için tarihi zirve olarak göze çarpıyordu. Çeyrek altın 650 liraya, yarı altın 1300 liraya ve tam altın 2550 liraya satılıyor.

ABD ile Çin arasında ne oldu?

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin sanal bir etkinlikte, “ABD şirketlerine adil ve eşit bir şekilde muamele edilmezse, ABD ve Çin ekonomileri arasında bağlar kopabilir.” Dedi.

Amerikan uçak gemileri 6 yıl içinde ilk kez Güney Çin Denizi’nde uçuş tatbikatlarına başladı. Duruma tepki gösteren Çin’e karşı Pentagon, tatbikatın uluslararası hukukun gitme hakkını savunmasına izin verilen her yerde gerçekleştirildiğini belirtti.

Daha sonra, yabancı kaynaklarda ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanlarının bazılarının, Hong Kong’un özgürlüğünü kısıtlama nedenini belirterek, ABD dolarının bir çapa olarak kullanımını engelleyerek Çin’i cezalandırmak istediğine dair raporlar vardı.

Ali Canberk Özbuğutu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi