Altın talebi artıyor

Altın talebi artıyor
14:00 - Haziran 26 2020 Cuma

Koronavirüs salgını nedeniyle küresel pazarlardaki durgunluk altın talebini artırmaktadır. Son zamanlarda zirvede oynayan Altın, yatırımcısı tarafından talep görüyor. 2012 yılından bu yana altının ons fiyatı 2012 yılından bu yana uluslararası piyasalarda son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. İstanbul Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı İlhami Yazıcı, altın piyasalarının pandemik etkisi ve gelecekteki altın dönemi hakkında açıklamalar yaptı . Yazıcı, altının yatırım araçları arasında güvenli bir liman olduğunu ve altın talebinin arttığını belirtti.

“Pandemi nedeniyle altın yatırımı”

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki rekor artışa dikkat çeken Yazıcı, “Son 6 ayda altın fiyatlarının zirveye ulaştığını söyleyebiliriz. Yüzde 30 oranında arttı. Salgın nedeniyle herkes altına yatırım yaptı. Şu anda altın ons fiyatı 764 $ civarında. Çeyrek altın 640 lira, yarım altın 280 bin lira, gram altın 392 lira ve ata altın ise 2 bin 610 lira olarak işlem görüyor. Altın fiyatları tüm dünyada güvenli bir sığınak olarak görülüyor, artık müşteriler altınlarını vergi ödemeden satın alabiliyorlar.

Vatandaşların altın yatırımı yapması gerektiğini söyleyen Yazıcı, “Şu anda altın talebinin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Sektörümüz biraz tereddüt etti, ama şimdi talep çok yüksek. Bundan çok memnunuz. Dükkandaki sosyal mesafe ve hijyen konularına dikkat ediyoruz.E-ticaret konusunda Satış yapan esnafın İstanbul Ticaret Odası kontrolünde hareket etmesinin daha güvenli olacağını düşünüyoruz. piyasada çok sahte altın var. Bu şekilde önlemler alabiliriz. Geçen yıl Haziran ayında Kapalıçarşı’yı 3 milyon 760 bin kişi ziyaret etti. Mevcut rakamlara baktığımızda bunun çok düşük olduğunu görüyoruz. ” şu anda turist döngüsü yok. Uçuşlar başlarsa, 1-2 ay içinde bu boşluğu kapatacağımız ve pazarımızın eski günlerini göreceğimize inanıyoruz. “İfadelerini kullandı.

Uğur Çetin – Muhammed Fırat Aksoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi