‘Altın Süt’ ile bağışıklığı güçlendirme yolları

‘Altın Süt’ ile bağışıklığı güçlendirme yolları
13:11 - Ocak 4 2021 Pazartesi

Sivas Medicana hastanesinde görevli Diyetisyen Eda Ünal verdiği ‘Altın Süt’ tarifi ile pandemi döneminde bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.

Tüm dünyada görülen Covid-19 vakalarındaki istenen düşüş sağlanamadığından ve henüz bu hastalığın tedavisi bulunmadığından dolayı gerek vatandaşlar gerekse uzmanlar alternatif tedavi ve korunma yolları aramaya devam ediyor. Diyetisyen Eda Ünal, kış dönemine girilmesi ile birlikte soğuklara karşı bağışıklığın daha hassas olduğundan dolayı bağışıklığımızı güçlendirmemiz konusunda önemli uyarılarda bulundu. Kış döneminde özellikle beyaz, mor ve turuncu renkli gıdaların tüketilmesinin öneminden bahseden Ünal, pancar, brokoli, pazı, portakal, mandalina, soğan ve sarımsak gibi gıdaların düzenli olarak alınması gerektiğini söyledi.

Bağışıklığın hızlı bir şekilde güçlendirilmesi amacıyla ‘Altın Süt’ tarifi de veren Eda Ünal, ılık bir sütün içerisine katılacak zencefil, zerdeçal, tarçın, karabiber ve bir miktar balında günlük olarak tüketilebileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi