Altın son 8 yılın zirvesini zorluyor

Altın son 8 yılın zirvesini zorluyor
13:12 - Haziran 25 2020 Perşembe

2012’den bu yana altın ons fiyatı, 2012 yılından bu yana uluslararası piyasalarda son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Pandemi olarak ilan edilen korona virüsü salgını nedeniyle altın fiyatları son 8 yılda en yüksek seviyeye ulaştı. ve salgınla ilgili önlemlerin beklenenden daha uzun süreceği beklentisi. 1 Haziran itibarıyla, normalleşme sürecinden sonra, düğün yapmak isteyenler kuyumcuların yolunu izledi. Fiyatları gören bir vatandaş gözlerine inanamasa da, şimdi yüzüğü 300 bin lira 550 lira ile satın aldığını belirtti.

Bu bağlamda Sakarya’daki bir kuyumcu, son sekiz yılın zirvesini zorlayan altın fiyatlarından bahsetti. Kuyumculuk İsmail Kahyaoğlu, korona virüsü salgını nedeniyle son zamanlarda en yüksek seviyeye ulaşan altın fiyatlarının gelecekte daha da artabileceğini söyledi. Geçen yıl ile bu yıl arasında altın fiyatlarında yüzde 40’lık bir artış olduğunu belirten Kahyaoğlu, altın alıcılarının bu yıl gerçekten kâr ettiğini vurguladı.

Geçen yıl, şu anda bin 300 liraya 550 liranın yüzüğünü aldım.

Evlilik yolunda attığı adımdan sonra kuyumcu dükkanının yolunu tutan Hakan Cihan, “Geçen yıla göre sene geçen yüzüklerin yüzde 75 oranında arttığını söyleyebilirim. Bu durumda, yeni bir düğüne sahip olanlar, nişanlı olanlar zorlanabilir. Fiyatlar geçen yıla göre oldukça yüksek. Şunu söyleyeyim, şimdi aldığım yüzük geçen yıl 550 lira oldu ve şimdi o yüzüğü 300 bin liraya aldım. ”

Altın fiyatları Ons’un yükselmesi nedeniyle son zamanlarda en yüksek dönemleri yaşıyor

Yaklaşık 25 yıldır kuyumculuk yapan İsmail Kahyaoğlu, “Altın fiyatları pandemi nedeniyle bu fiyatlara geldi. Başka bir deyişle, altın fiyatları, dünyadaki üretimin azalması ve dünyanın içinde bulunduğu hastalıktan dolayı Ons’un artması nedeniyle son zamanlarda en yüksek dönemleri yaşıyor. Bu nedenle, bu durum çok hızlı gitmiyor. pandemi hafifledi, yine bir düşüş ve bir artış var. Fakat ikinci bir dalganın ortaya çıkabileceği bile şimdi ekonomiyi tedirgin ediyor. Ons şimdi 772 dolar gördü. Ekonomistleri de takip ediyorum ve söylemlerine göre, bunun 2 bin dolara kadar çıkabileceği hissine kapılıyorum. ”

Hala yatırım için altını tercih edenler var

Zirveyi uzun vadeli yatırımlar için zorlayan altının talep edildiğini belirten Kahyaoğlu, “Bazı ülkelerde dijital paraya geçme statüsü de var, yani ülke bazında bitcoin gibi dijital para kullanma eğilimimiz var. Bu yüzden ilk önce bu dijital para birimini dolara endeksleyeceklerdi, ancak dijital para birimini altına bağlayacaklarını düşünüyorum. Bazı ülkeler altın alımına sahiptir, bu nedenle altın fiyatları son zamanlarda en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Vatandaşlarımıza yatırım altın dediğimiz altın, altın ve altını geçtiğimiz çeyreğe yöneldi. Ve eğer fiyatlar çok yüksek olduğunda altın söylenirse, geri dönüş yok mu? Yani hala daha fazla yatırım için altını tercih edenler var. Altın şimdi ihtiyaç durumunda değiştiriliyor, bu yüzden keyfi olarak altın yükseldi, düşünceyi tekrar geri almak niyetinde olmayan vatandaşımız. Onu şimdi görmüyoruz “dedi.

Altın gramı pandemiden önce 315 pound, şu anda 390 pound

En güvenli liman olarak gördüğü altının fiyatının artacağını söyleyen Kahyaoğlu, “Altının vatandaşlarımızda yükseleceği beklentisi var. Aylar boyunca bu şekilde devam ediyor, bu yüzden şimdi 390 pound ise, yani sonbaharda beklenen ikinci dalga meydana gelirse 450-550’leri görmek mümkündür. Altın şimdi düşük seviyelerde değil, bu yüzden pandemiden önce 315 lira oldu ve şimdi 390 lira. Bir kuyumcu olarak, bu altın fiyatının şimdi yüksek olduğunu ve şimdi bırakmam gerektiğini söylüyorum, ama yanılıyorum bile, her zaman ortaya çıkıyor, dünya bazında artıyor. Altının fiyat artışı durmuyor, dünyanın en güvenli limanı altın. ”

Altın tarlaları geçen yıl bu yıl gerçekten kârlı hale geldi

Altın fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 40 artış olduğunu belirten Kahyaoğlu, “Çeyrek altının fiyatı şu an 640-650 lira civarındaydı. Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 40 artış var. Bu büyük bir artış, yani altın tarlaları bu yıl gerçekten çok karlı oldu. Ama ben hala bu sektördeyim, bu yüzden vatandaş şu anda para yatırmıyor, altına yatırım yapıyor. Şu anda bizden sürekli talep var, ister lira ister altın olsun. Çünkü bir beklenti var, eğer insanlar bir beklenti içindeyse, bu kesinlikle olur. Düğünlerin azalması nedeniyle şu anda istediğimiz hareketlilik eksik, düğünler salgın nedeniyle şu anda yapılamadı. Bu nedenle, düğün sayımızın düşük olması nedeniyle çalışmalarımızdan bazıları düşüktür. Bu aylarda yurt dışından gelen misafirlerimiz var, ama yapamıyorlar, ama hala orada değiller, bu yüzden işimiz var, Tanrı sizi korusun. ”

Burak Can Tokyürek – Orkun Kaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi