Altın fiyatındaki düşüş satışları artırdı

Altın fiyatındaki düşüş satışları artırdı
10:00 - Kasım 13 2020 Cuma

Van Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kuyumculuk sektörünün her sektöründe olduğu gibi dünya korosunda ve dünyada pandemi virüsünün etkin bir şekilde Türkiye’yi de olumsuz etkilediğini belirtti. Korona virüsü nedeniyle düğün ve toplantıların iptal edildiğini ifade eden Yıldırımoğlu, “Altın, tüm olumsuzluklara rağmen yatırımcısını her zaman gülümsetiyor. İnsanlar altına yatırım yapıyor çünkü sizi güldürüyor. Bu anlamda düğünlere ya da ziyaretlere gittiğimizde altınları hediye olarak alıyoruz. İnsanlar altına yatırım yapar çünkü bizim hediyelerimiz her zaman altındır. Altın, halkın geleceğinin teminatı ve gelin ya da damadın sigortasıdır. Bu nedenle insanlar hediyelerle hep altın alıyor ”.

Dünyada değer kaybetmeyen tek yatırım aracının altının olduğunu vurgulayan Yıldırımoğlu, “Kağıt yanıyor, doğal afetlerde tüm yatırımlarınız gidebilir ama yine de bir sel, yangın veya afette altın karşılığını verecek. Kuyumcuya girdiğinizde bir alış ve satış numarası vardır. Sizi kapıdan kapıya götürecek ve ucuza mal olacak bir sorun asla yoktur. “İnsanların anında paraya dönüştürebileceği bir araç olan altın, hem alıcıları hem de satıcıları gülümsetiyor.

Yıldırımoğlu, son dönemde altın fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek, “Yıl başında altın 205-210’ları izlerken altının ilkinde 350-450 civarında olacağını söylemiştim. altı ay. Corona virüsü nedeniyle bu biraz hızlandı. Yıl sonuna kadar beklerken pandemi nedeniyle biraz erken geldi. Altının yıl sonunda 500 civarında seyrettiğini de söyledim. O da oldu. Altın, 2021’in ilk 6 ayında 550’ler civarında olacak ve ikinci 6 ayda 600-650’ler görecek. Yani altın 2021’de yatırımcısını gülümsetecek. İnsanlar gergin olmamalı ”dedi.

Yıldırımoğlu, dünya ekonomisinin altına dayandığını belirterek, “Önümüzdeki yıl corona virüs etkisi azaldığında düğünler artacak ve bu nedenle altına olan talep artacak. Çünkü düğün olduğunda sirkülasyon olacak. Kuyumcu dostlarımız şimdiden o güne hazırlanıyor. Umarım her şey yoluna girer. Bu geçici bir hastalıktır. Bütün bunlar bittikten sonra herkes normal hayatına devam edecek ”dedi.

Atilla İdiz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi