Alparslan bebek şifayı Sivas’ta buldu

Alparslan bebek şifayı Sivas’ta buldu
16:00 - Mart 26 2019 Salı

Erken doğumla dünyaya gelen ve hidrosefali hastalığı bulunan Alparslan bebek İstanbul’da bulamadığı şifayı Sivas’ta buldu.

Eyüp ve Özlem Dilek çiftinin ikinci çocukları Alparslan bebek prematüre olarak 33 haftalıkken doğdu. Doğumundan sonra baş çevresindeki büyümeyi fark eden aile hastaneye başvurdu. Kontrolleri yapılan Alparslan bebekte hidrosefali denilen bir hastalık olduğu ortaya çıktı. Aile İstanbul’da bebeklerini tedavi ettirmek için birçok hastaneye ve doktora başvurdu. Burada herhangi bir sonuç alamayınca internet üzerinden Sivas Medicana Hastanesi doktorlarından Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Gürelik ile iletişime geçtiler. Hastane ile ve doktorla yapılan yazışmalar sonucunda Alparslan bebek ve ailesi Sivas’a davet edildi. Sivas’a geldiklerinde hastanede yapılan kontroller sonrasında Alparslan bebeğin ameliyat olması gerektiğine karar verildi. Alparslan bebeğin endoskopik yöntemle ameliyat olmasına karar veren doktorlar Alparslan bebeğin kafasının üst kısmından ufak bir delik açarak endoskopik yöntemle operasyonu gerçekleştirdiler. Başarılı geçen bu ameliyat sonunda Alparslan bebek sağlığına kavuştu. Dilek ailesi bebeklerinin sağlığına kavuşması ile büyük bir mutluluk yaşadı.

Alparslan bebek 7 aylık dünyaya geldi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hakan Şantürk, bebeğin 33 hafta olarak yani erken doğum ile dünyaya geldiğini belirterek, “Hastaneden taburcu olarak doğduktan sonra baş çevresinde büyüme olduğu ve hidrosefali dediğimiz kafa içi boşluklarında genişleme ve baş çevresinde büyüme olduğu saptanmış. Hidrosefaliye yönelik olarak opera edilmek üzere hastanemize Mustafa hocamıza başvurdu hasta. Şuanda bebeğimiz eve gitmeye hazır” ifadelerini kullandı.

Bebek endoskopik yöntemle ameliyat edildi

Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Gürelik, bebeğin ailesinin daha önce ameliyat etiği hastaların yönlendirmesi ile kendisi ile iletişime geçtiğini ifade ederek, “Önce filmlerini değerlendirdik. İnternet üzerinden bize ulaştırmışlardı ve değerlendirmenin sonunda da şuanda uyguladığımız endoskopik yöntemle ameliyata uygun olduğun karar verdik. Hastamız geldi, tekrar değerlendirdik. İncelemelerde endoskopik yöntemle bu hidrosefalinin tedavisinin mümkün olacağına karar verdik. Ameliyat ettik. Sağlığın kavuştu. Şimdide taburcu edeceğiz. Bu ameliyat olmasa, seçenek ameliyat olarak hiç ameliyat olmasa tabi ki yaşamla bağdaşmayacak bir hastalık. Bu yöntemin dışında şant yöntemi de var ama ilk tercihimiz endoskopik yöntem” dedi.

Bebeğin son durumu ile Aile büyük bir mutluluk yaşadı

Baba Eyüp Dilek, bebeklerinin baş çevresinde büyüme olduğu ifade ederek, “Baş çevresinde bir büyüme beyinde su toplama denilen bir rahatsızlık oluştu. Çok şükür bebeğimiz iyi. İnşallah şanta gerek kalmayacak. Bu şekilde olması bizi çok mutlu etti. Yine bir ömür boyu şant yerine bu işlemin yapılması daha güzel olduğunu düşünüyoruz. İstanbul’da Ömer hoca var ondan öğrendik baş çevresinin büyümesi ile emar çekimi yapıldı. Emarda karşılaştık. Baş çevresinin büyümesi ile fark edildi” şeklinde konuştu.

Anne Özlem Dilek ise bebeğinin durumu ile ilgili şunları söyledi:

“Ben özellikle şunu dile getirmek istiyorum ömür boyu bebeklerimizi şanta bir cihaza bağlı yaşamaktansa yüzde 5’lik te bir umudumuz varsa onun peşinden mutlaka gidilmesi gerektiğine inanıyorum.”