Almanya’dan Memleketine Dönüş Yapan Sivaslı Uğur Gedik, Köyünde Çobanlık Yapıyor
Almanya’da yıllarca işçi olarak çalıştıktan sonra yoğun iş temposundan dolayı ailevi zaman kısıtlamaları yaşayan Uğur Gedik, eşiyle birlikte köylerine dönmeye karar verdi. Almanya’da hayvancılık üzerine eğitimler alarak, köyüne döndüğünde bu alanda bir iş kurmaya kararlıydı. Kısa sürede büyükbaş hayvan sürüsü kurarak, hayvancılığın her aşamasını bizzat yönetmeye başladı.
‘Dönüşümüz başta şaşkınlıkla karşılandı’
Gedik, köye dönüş kararının başta büyük şaşkınlık yarattığını, ancak kendi topraklarında çalışmanın önemini vurgulayarak, ‘Almanya’da başkası için çalışmak yerine kendi işimi yapmayı tercih ettim. Burada ailemle daha mutlu ve huzurluyuz’ dedi.
Et kombinası kurma hedefi
Gedik, hayvancılık işini genişleterek bir et kombinasyonu tesisi kurmayı planladığını belirtti. Angus cinsi hayvanların yetiştirilmesine odaklanarak kaliteli et üretimi yapmayı hedeflediğini, böylece Türkiye’deki kaliteli et ihtiyacına katkı sağlamayı amaçladığını ifade etti. Gedik, gelecekte kendi ürünlerini işleyerek kasap ya da döner üretimi yapmayı da düşündüğünü ekledi.
Ahmet Bilge
