Almanya’da Kovid-19 testi skandalı

Almanya’da Kovid-19 testi skandalı
10:00 - Ağustos 13 2020 Perşembe

Almanya’nın Bavyera eyaletinde tatilden dönen on binlerce kişiye sınır kapılarında yeni tip corona virüs (Covid-19) testi yapıldı. Ancak test sonuçlarının gecikmesiyle büyük bir skandala imza atıldı.

Yaklaşık 90 bin testin 44 bin sonucunun test sahiplerine teslim edilmediğini belirten Bavyera eyalet hükümeti, aralarında 900 kişinin de test sonuçlarının olumlu olduğunu açıkladı. Test sonucu pozitif çıkan 900 kişinin sonuçlardan haberdar olmadığı ve evde karantinada olmadığı belirtildi. Söz konusu durumun can sıkıcı olduğunu ifade eden Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bu bir an önce düzeltilmeli ve bir daha olmamalı” dedi. Kuzey Denizi ziyaretini iptal eden Söder, “Tüm bağlantılar bir an önce kontrol edilmelidir. Bavyera’nın önceliği var” dedi.

Bavyera Eyaleti Sağlık Bakanı Melanie Huml düzenlediği basın toplantısında, söz konusu olayın basit bir vaka olmadığını söyledi. Huml, “Test sonuçlarının gecikmesi beni sinirlendiriyor. Bu, basitçe alınacak bir şey değil,” dedi. Verilerin manuel olarak yazılıyor olmasının gecikmenin nedenlerinden biri olduğunu söyleyen Huml, diğer bir nedenin de beklenenden daha fazla kişinin test edilmesi olduğunu söyledi.

Muhalefet partileri, eyalet hükümetini ve Başbakan Söder’i test sonuçlarının gecikmesi nedeniyle eleştiriyor. Bavyera eyaletinde sınır kapılarından karayolu ile ülkeye giriş yapan kişilerin yaptığı testlerin daha çok tatilden dönen kişiler tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Sinan Karamurat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi