Almanya iş imkanları hangi meslekler için daha fazla?

Almanya iş imkanları hangi meslekler için daha fazla?
21:23 - Nisan 13 2020 Pazartesi

Yaşı belli bir seviyeye gelmiş insanlardan ‘Gurbetçi’ terimini sıklıkla duyarız. Almanya’da çalışan insanlardan duyduğumuz gurbetçi terimi farklı duygular uyandırıyor şüphesiz. O zamanlar oralarda inşaat sektöründe çalışmak gayet kazançlı bir yöntemdi. Sadece inşaat değil. Diğer sektörlerin üetim sahaları da kazanç kapısıydı. Değişen şartlar, gelişen teknoloji birçok şeyi değiştirirken dokunmadığı yerler de vardı. Değiştirdiği şeyler kazanç kapılarını çeşitlendirmesiydi. Değiştirmediği şeyler ise yine Almanya’da çalışmanın cazibeli olmasıydı. Almanya iş imkanları hangi meslekler için daha fazla cevap bekleyen en revaç soru. Bu soruya verilecek en genel cevap ise teknoloji ve mühendislik sahaları olacaktır. Çünkü Almanya kendini çok hızlı toparlayan bir ülke oldu savaşlardan sonra. Bununda sırrı,

  • Yenilikleri takip etmek
  • Çok çalışmak
  • Kendi yetemediği yerlerde dışardan destek almak ( işçi, ara eleman, malzeme…)
  • Kendi kültüründen kopmamak olarak sıralanabilir.

Peki günümüzde Almanya iş imkanları hangi meslekler için daha fazla diye soracak olursak başı mühendislik çeker. Almanya mühendislik konusunda çok iddialı olan bir ülke. Hatta Türklerin ilk işi Almanların son işi alınır sözü bu sektör için geçerli. İş imkanlarına dikkat edilecek olursa Almanca bilme şartı birçok sektör için vazgeçilmez. Evet, çok sert bir Alman disipliniyle karşi karşıyayız. Ancak bu disiplin ile koca ülke çok kısa bir sürede ayağa kalkmıştır. Mühendislik alanında da Almanca bilme şartı aranıyor.

Almanlar Elektrikten Vazgeçmiyor 

Bir diğer saha ise elektriğe dayalı olan bütün sahalar. Elektirikçi, elektirik mühendisi, elektirik teknisyeni… Çünkü Almanlar sistematiği elektirik üstüne kuran bir kültür. Örnek verecek olursak, günlük hayatta iş ortamında sözlü olarak anlatılacak bir olayı Almanlar mail ile anlatıyor. Ve resmi bir dil kullanıyor. Yazışmaların sonu gelmiyor ancak karmaşa da çıkmıyor çünkü her şey kayıt altında. Bütün bunları elektrik sayesinde sağlıyorlar. Veya Almanların ulaşım konusunda başarıları malum. Bu başarının büyük bir payı elektiriğe bağlı. Kısaca eletrik ile ilgili bir eğitiminzi varsa, işiniz elektrik ise Almanya sizi bekliyor.

Sosyal İşler Almanların Gözdesi

Almanya iş imkanları hangi meslekler için daha fazla dediğimizde müşteri temsilcisi ve müşteri danışmanlığının da revaç olduğunu görüyoruz. Almanlar ticaret konusunda gayet iyiler. Ticarette ise tek faktör ürün değildir. Ürünü ne kadar iyi yaparsanız yapın eğer reklamı iyi değilse satış yapamazsınız. Ya da müşteri herhangi bir sorunda karşısında muhatap görmezse kısa zamanda iflasa gidersiniz. Almanlar da bunun farkında olduklarından müşterileriyle bağlarını asla koparmıyorlar. Bunu hem iç ticarette hem de dış ticarette görebiliriz. Eğer sosyal ilikileriniz iyiyse, Almancanın gramer kurallarına da hakimseniz bu işte şansınız çok yüksek. Aynı şekilde İnsan Kaynakları departmanlığı da için de başvuru yapabilirsiniz. İnsan kaynakları departmanlığı daha kurumsal olmasıyla müşteri temsilciliğinden ayrılmaktadır. Yoksa temelde pek de farklılık yoktur.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi