Almanya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?
14:20 - Nisan 13 2020 Pazartesi

Almanya’da çalışmak ve bu ülkede ekonomik özgürlüğünü kazanmak isteyen kişiler çalışma vizesi almak durumundadırlar. Bu ülkeye gelecek olan Türk vatandaşlar bu vizeyi alabilmek için gerekli şartları tamamlamış olmaları gerekmektedir. Almanya’nın Türkiye’de bulunan gerekli idari birimlerine başvuru yaparak bu vize için başvuruda bulunulması gerekir. Hazırlanması gereken en önemli evrak işveren tarafından Almanya Çalışma Bakanlığından onay belgesinin alınmış olması gereklidir. Bu belgenin içeriğinde çalışacağınız iş kolu ve işin tanımı yer almalıdır. 

Burada sizin başvurduğunuz iş kolunda kalifiye elemanın bulunup bulunmadığı araştırılarak eğer sizin niteliklerinizde bir kişinin olmaması halinde Almanya Hükümeti size çalışma izni verecektir. Bu süreç tamamen sizi korumak ve gözetmek dahilinde yapılsa da sizin adınıza zahmeti bir süreç olabilir. Sizin Almanya’da ucuz işçi gibi çalışmanızı istemediklerinden dolayı detaylı bir inceleme yapılmaktadır. Yani anlayacağınız üzere Almanya çalışma vizesi nasıl alınır? Derseniz tamamıyla sizin haklarınız gözetilerek değerlendirme sonucu vize alınabilmektedir.

Almanya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkmaktadır?

Bu vizelerin çıkma süreleri sizin hangi amaçla vize talebinde bulunduğunuzla ilgilidir. Schengen vizesi veya C tipi vize olarak isimlendirilen vize 180 günlük dönem için 90 gün ikamet izni vermektedir. Bu vizelerin başvuru sürecinin tamamlanması 10 gün yada bir ay içinde olmaktadır. Bu tür vizelerin amacı turistik geziler veya iş için yapılan konferanslar gibi akademik geziler ve aile ziyaretleridir. Almanya Hükümeti buna sınırlandırma koymak adına vizelerin çıkma süresini kanunen 30 günle sınırlandırmıştır. Almanya çalışma vizesi nasıl alınır? Bu süreç alınan vize türüne göre değişiklik göstermektedir. 3 ile 15 gün arasında da ziyaret maksadıyla istenen vizeler sonuçlanmaktadır.

Almanya Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya çalışma vizesi nasıl Alınır? Ne gibi evraklar istenmektedir? Bu yazımızda sizlere bu hususta yardımcı olacağız.

  • Pasaportunuz olmalıdır. 
  • İki adet Biometrik fotoğrafınız ve pasaporttaki fotoğrafınızdan farklı olmalıdır.
  • Almanya vize başvuru formu
  • Almanca ve Türkçe yazılmış dilekçeniz
  • Öğrenci iseniz öğrenci belgeniz, emekliyseniz emekliliğinizi gösteren belgeyle başvurabilirsiniz.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi