Alman basında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi: ‘Erdoğan’ın gençlik hayali gerçekleşti’

Alman basında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi: ‘Erdoğan’ın gençlik hayali gerçekleşti’
14:12 - Temmuz 24 2020 Cuma

Ayasofya’nın 86 yıl sonra ibadete yeniden açılmasının dünya basınında büyük etkisi oldu. Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif de Alman basında geniş yer buldu. Alman devlet televizyonu ARD, kilise, sonra cami ve nihayet müze statüsüne sahip olan Ayasofya’nın bugün yapılacak Cuma namazı ile cami statüsünü yeniden kazanacağını belirtti.

Öte yandan Bild gazetesi, Ayasofya Camii’nin önünde çekilen fotoğraflarla hizmet verdiği haberinde binlerce kişinin caminin etrafına ibadet etmeyi beklediğine dikkat çekti. Gazete, 20 bin polis memurunun görev başında olduğunu ve camiye gelenlerin maske takması ve sosyal mesafeye uyması konusunda uyarıldığını belirtti.

“Erdoğan’ın gençlik hayali gerçekleşti”

Alman medya ajansı Deutsche Welle (DW) ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “gençlik rüyasının” gerçek olduğu “Ayasofya için yeni dönem” unvanını kullandığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif’te aile üyeleri, bakanlar ve konuklarla Cuma namazını kıldığını söyleyen DW, bu adımın Hıristiyan dünyasında bir tepkiye neden olduğunu belirtti.

Sinan Karamurat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi