Aliyev: Türkiye’nin Gücü PKK’nın Silah Bırakma Kararına Yansıdı

Aliyev: Türkiye’nin Gücü PKK’nın Silah Bırakma Kararına Yansıdı
14:20 - Mayıs 30 2025 Cuma

Azerbaycan’ın Laçın şehrinde gerçekleştirilen Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Üçlü Zirvesi’nin ikinci toplantısına, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif katıldı. Zirvede konuşan Aliyev, üç ülkenin ortak tarih ve kültürel değerlere dayalı sıkı bağlarını vurguladı ve birlikte başarılarla dolu bir geçmişe sahip olduklarını ifade etti.

“Askeri iş birliğimiz, barış ve istikrarı destekliyor,” dedi Aliyev, Azerbaycan’ın Türkiye ve Pakistan ekonomilerine yaptığı yatırımlarla bölgesel ve uluslararası alanda önemli bir oyuncu olduğunu belirtti. Aliyev, savunma, enerji, ulaşım ve diğer birçok alanda iş birliklerinin devam edeceğinin altını çizdi.

Aynı zamanda, Aliyev, PKK terör örgütünün silah bırakma kararını, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığının ve gücünün bir göstergesi olarak nitelendirdi ve bu gelişmeyi Türkiye adına bir zafer olarak değerlendirdi. “PKK’nın silah bırakma kararı, bölgesel barış ve huzura katkı sağlayacak tarihi bir adımdır,” diye ekledi.

Zirve, ayrıca Aliyev’in Pakistan ve Hindistan arasındaki gerginlikleri barışçıl yollarla çözme umudunu ifade ettiği ve her iki ülke arasında diyalog kurulması gerektiğini vurguladığı bir platform oldu. Aliyev, Pakistan’la dayanışma içinde olduklarını ve uluslararası hukuk normlarına dayalı çözümleri desteklediklerini belirtti.

Kamil Nadirli – Rafıg Macidov

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi