Aliyev: ‘Ermenistan işgal ettiği topraklardan ne kadar erken ayrılırsa onlar için o kadar iyi olur’

Aliyev: ‘Ermenistan işgal ettiği topraklardan ne kadar erken ayrılırsa onlar için o kadar iyi olur’
20:12 - Ekim 7 2020 Çarşamba

Azerbaycan, Ermenistan’ın işgal ettiği topraklarını geri alma operasyonlarını başarıyla sürdürüyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile cephe hattında devam eden çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Aliyev, “Siviller arasında 30’a yakın şehitimiz var, kayıplarımız var. Yaklaşık bin ev yıkıldı, Ermeni ordusu köylerimize saldırıyor. Her şey planlandığı gibi gidiyor ve hedeflenen görevler başarıyla devam edecek” dedi.

“Sivillere saldırmak, ateş açmak cinayet sayılır”

Ermenistan’ın sivillere, şehirlere ve enerji altyapılarına yönelik saldırılarını iktidarsızlık olarak nitelendiren Aliyev, “Sivillere saldırmak, ateş açmak, sivil şehirlere balistik roketlerle saldırmak cinayet olarak kabul edilir. Ermenistan savaş alanında karşımızda duramayacağını görür, kaybeder. Savaş. Sivillere yönelik saldırılar bizi durduramaz. Terter şehri. “Her gün bin mermiden iki bin mermiye düşüyor” dedi.

“Tüm hedeflerimiz askeri hedefler”

Cumhurbaşkanı Aliyev, “Bizim sorunumuz Ermeni halkıyla değil, yönetimiyle ilgili” dedi, “Davamız Ermeni halkıyla değil. Davamız adalet davasıdır. Azerbaycan sivillere hiç saldırmadı. Yaşayan binlerce Ermeni var. Azerbaycan’da onlar bizim vatandaşlarımız. Dağlık Karabağ’da yaşayan Ermeniler de bizim. ” “Tüm hedeflerimiz askeri hedeflerdir.”

“Savaş suçlarının kanıtlarını topluyoruz”

Cumhurbaşkanı Aliyev, “Ermenistan savaş suçu işliyor. Savaş suçlarının işlendiğine dair kanıt topluyoruz. Maalesef geçen dönemde toplum, Azerbaycan’a ve halkımıza karşı bu savaş suçuna sessiz kaldı. Hocalı katliamı bir katliamdır. Uluslararası toplum harekete geçmedi. İşgalcileri toprak sahibi ile bir tutuyorlar. “Şehrimizi balistik roketlerle ateşe vermek askeri bir cinayettir.”

“Karabağ’ın Ermenistan olduğunu söylemek müzakerelere son vermek demektir”

Çağrıların sadece ateşkes çağrısı olmaması gerektiğini belirten Aliyev, “Ermenistan’a yaptırımlar uygulanmalı. Yaptırımlar uygulansa bu sorunlar yaşanmaz. Sözle değil, kasıtlı olarak. Ama maalesef bu olmadı. Bu süreç yaklaşık 30 yıldır sonuç vermedi. Artık anlamını yitirdi. ” Ermenistan’ın son dönemde agresif eylemleri ve agresif sözleriyle müzakere sürecine girdiğini vurgulayan Aliyev, “Karabağ’ın Ermenistan olduğunu söylemek müzakereyi bitirmek demektir. Minsk grubunu her zaman grup olarak kabul ederiz. Eşbaşkanlığı yapacak ülkeler, Tarafsız olun. Bu ülkelerdeki Ermeni lobisi. Hükümetlerini de etkiliyor. Bu ülkelerdeki Ermeniler örgütleniyor ve Azerbaycan’a kara propaganda yapıyorlar. “

Aliyev, “Maalesef bu günler bazı ülkelerde taraf olmaya başladı. Buna göre biz sözümüzü söyledik. Taraf alınmamalı, bu sorun için adımlar atmalı ve bu sorun kısa sürede çözülmeli o zaman ateşkes ilan edilmelidir, bırakın uzun vadeli bir barış olsun. “

“Diğer ülkelerin elinde bir araç olmadık, olmayacağız”

Aliyev, Azerbaycan’a karşı yapılan kara propagandaya değinerek, “Bize karşı kara propaganda yapmanın birkaç nedeni var. Azerbaycan dünya çapında bağımsız siyaset yapıyor. Diğer ülkelerin elinde bir alet olmadık, yapmayacağız. Azerbaycan’ın gelişmesine bakarsak, Azerbaycan doğru yolda, bazı ülkeler Azerbaycan’a yukarıdan bakıyor ama biz izin vermedik, üzerimizdeki baskının nedenlerinden biri de bağımsız siyaset yapmamızdır. kimsenin sözünü bırakıp eğilmeyin, bu sorunlar başladığında hemen bize karşı kara propaganda yapmaya başladılar, bize çamur atmaya çalıştılar, şeklinde konuştu.

“Kardeşler, Türkiye’deki basın mensuplarına teşekkür ediyorum”

Aliyev, “Ermeni tarafındaki uluslararası medya kuruluşlarını ve yaydıkları yanlış bilgileri daha fazla saklamak için. Türkiye medyasının kardeşine teşekkür ediyorum. Şimdilerde tüm dünyaya savaşla ilgili gerçekleri aktarıyor. Canlı Web yayını bilgi verecek. Bombalı şehirler, düşen füzeler. Türk medya kuruluşlarının verdiği bilgiler “dünyadaki bu çatışmalar hakkında daha adil bilgi sağlamaya hizmet ediyor.”

Ermenistan’ın durdurulması gerektiğini söyleyen Aliyev, “Öncelikle PKK kampları olduğu bilgisine sahiptik. Yakın Ortadoğu ülkelerinden bazı teröristler Ermenistan’a geliyor. Ermeni terörü dünyada meşhurdur. 1. Karabağ’da Savaş, bize karşı onlarca terör saldırısı gerçekleştirildi. Dünya tarafından kabul edilmesi gerekiyor “dedi.

Aliyev, “3 eşbaşkan arasında bize komşu olan tek ülke Rusya. Rusya ile tarihi ilişkilerimiz var. İçinde bulunduğumuz dönemde Rusya’nın Ermenistan ve Azerbaycan ile ilişkileri gelişti. Sorun yok. Rusya’nın tavrı yok. Bu olaylar sorumlu bir devlet gibidir İran 1-2 gün önce İran’ın resmi yöneticileri, “Umarım Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması ve mültecilerin anavatanlarına gitmesi gerekir.” adil bir tutum. “Trump ile herhangi bir temasım olmadı. Üst düzey yetkililer fikirlerini verdi. İkili ilişkilerimiz olumlu yönde gelişiyor. Elbette Amerika bu konudaki düşüncelerini süper devlet gibi ifade ediyor. “

Aliyev’den İHA ve SİHA’lara Övgü

Ermenistan İnsansız Hava Araçları (İHA’lar) ve silahlı İnsansız Hava Araçları ile devam eden çatışmada kullanılan Türk yapımı İlham Aliyev’e atıfta bulunarak, “çok büyük bir fark yarattı. Dünyada birkaç ülke bu duruma hakkına sahip. . Türkiye de bunlardan biri. Bize bu imkânları “İşimizi kolaylaştırıyor. Halkımızın ve askerlerimizin hayatını kurtarır. Bunlar mevcut olmasaydı, yukarıdan vurulan tanklar ve toplar hayatlarını kaybetmemize neden olurdu. “

“Bize avantaj sağlar ve can kaybını önler”

İHA’lara ve SİHA’lara işaret eden Aliyev, “Hem bize avantaj sağlıyorlar hem de can kaybını önlüyorlar. Teknolojileri mükemmel. Ermenistan’ın aksine biz Rusya’dan ve bazı ülkelerden silah alıyoruz. Öte yandan Ermenistan da bu silahları alıyor. Krediyle ya da bedava. Tabii bu krediler sözde kalıyor, parayı geri ödemiyorlar. Türkiye silah sanayisini hızla geliştiriyor. Gelecekte Türkiye ile silah donanımını daha da artıracağız ”dedi.

“Türkiye bizim büyük servetimiz”

Kardeş ülkeler için Türkiye’den Azerbaycan’a Aliyev, “Türkiye bayrağına bizim için Azerbaycan bayrağı olarak değer verildiğini belirtti. Tabii bu çatışma döneminde Türkiye’nin net duruşu, Sayın Cumhurbaşkanı, kardeşim, Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri, Azerbaycan desteğinde gösterildi. Türkiye’den destek, ‘Azerbaycan sadece değil’ sözleriyle, Türkiye ile sevgisi daha da arttı. Azerbaycan ikinci olana kadar Türkiye’yi destekliyor. Büyük servetimiz.

Aliyev, Paşinyan’ın ilk başta olumlu bir tavır sergilediğini ancak daha sonra değiştiğini belirterek, “Sözümüz imzamız kadar geçerli. Ama bize verilen sözler bir yalandı. Karabağ’ın Ermenistan olduğunu açıklaması müzakerelere son verdi. Bunun ardından askeri provokasyonlar başladı. “Ağustos’ta sabotaj grubu, geçen ay büyük çaplı bir saldırı. Ermeni yönetimine, işgal ettiğiniz topraklardan ne kadar erken ayrılırsanız, sizin için o kadar iyi olacağını söylüyorum. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi