Aliyev: ‘Ermeni yönetimini kalan toprakları gönüllü olarak terk etmesi konusunda uyarıyorum’

Aliyev: ‘Ermeni yönetimini kalan toprakları gönüllü olarak terk etmesi konusunda uyarıyorum’
12:00 - Ekim 17 2020 Cumartesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev millete yaptığı konuşmada, Fuzuli harekatının sembolik önemine vurgu yaparak, “Azerbaycan tarihi eski yerleşim yerlerine kavuştu. On binlerce kişinin buraya geri dönmesine izin verdi. Aynı zamanda Fuzuli’nin temas hattında birkaç savunma hattını ayırması başka bir stratejik avantaj sağlıyor çünkü bugünlerde Fuzuli yönündeki askeri güçlerimiz orada savaşıyor ve şimdi Fuzuli’ye hangi taraftan girdiğimiz bir sır değil. Cesaretimiz sonucunda Fuzuli’yi işgalcilerden kurtardık, Ermeni askerleri silahlarını bırakıp kaçtı, ifadeleri kullandı.

“Ermenistan’ı uyarıyorum”

Ermenistan’ı işgal ettiği toprakları terk etmesi konusunda uyaran Aliyev, “Ermenistan’ın faşist yönetimini kalan toprakları gönüllü olarak terk etmesi konusunda uyarıyorum. Her neyse, onları kovacağız. İz kalmayacak. Ülkemizden sonuna kadar süreceğiz. … Gönüllü ayrılsınlar… Bu akşam başarılı bir operasyon yapıldı, stratejik zirveler yapıldı, henüz bir şey söylemek istemiyorum, olayları önceden tahmin etmek istemiyorum ama bugün muzaffer Azerbaycan Ordusu amacına ulaştı. Toprak bütünlüğümüz yeniden sağlandı ve yeniden sağlanacaktır ”dedi.

“Toprağımızı geri alacağız, bunu herkes bilmeli”

Cumhurbaşkanı Aliyev konuşmasına şöyle devam etti: “Bakın Fuzuli’ye çirkin bir isim verdiler. Bu isim artık yok. Madagiz yok. Sukavuşan var. Diğer tarihi isimlerimizi geri getireceğiz. Parlamentoyu taşıyordunuz. Şuşa’ya siyah örgüt, git ve bunu nasıl yapacağını gör. ” Bu sahte çetenin liderinin yemin töreni günüydü, onu yok ettik, yok ettik! 7 koşul belirlediniz, ültimatomla konuştunuz. Hangi koşulu koyduğunu gördün mü? Ne oldu? Birinin eteğine yapışır, yere düşer ve Azerbaycan’ın durdurulmasına yardım eder. Azerbaycan’a durmasını söylerdin. Toprağımızdan çıkın, duralım, toprağımızdan çıkalım. Bunu söyledim, saklamıyorum. Azerbaycan halkı da aynı şeyi söylüyor. Bunu her gün söylüyorum. Kan dökmemize gerek yok, toprağımıza ihtiyacımız var. Ne olursa olsun toprağımızı alacağız. . “

“Ermeni ordusu bugünlerde ezici bir darbe aldı”

Azerbaycan ordusunun Ermenistan’ın askeri potansiyelini yok ettiğini belirten Aliyev, “Ermenistan’da bu kadar çok silah nereden geliyor? Ermenistan iflas etmiş bir ülke. Ülkenin dış borcu GSYİH’nın yüzde 60-70’i, ne kadar? Bu ekipmanın maliyeti? Satın alınan araçların sayısı en az 2 milyar dolar, ancak hem işgal altındaki topraklarda hem de Ermenistan’da hala askeri araçları var. Onları kim silahlandırıyor? Soru şu: Ermenistan silahlı olduğunda? Peki siz nerede? Bu fakir ülkede bu kadar çok silah ve teçhizat olsun. şekillerde veriliyor. Bu sorulara cevap istiyoruz ”dedi.

Kamil Nadirli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi