Ali Koç: “Federasyonun Türk futboluna faydası hakkında şüphelerim var”;

Ali Koç: “Federasyonun Türk futboluna faydası hakkında şüphelerim var”;
17:00 - Temmuz 18 2020 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nun 1907 Tribünü’nde düzenlenen Online Fenerbahçe Yüksek Kurul Kurulu Toplantısında, sarı-lacivertin başkanı Ali Koç, açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe TV’nin rakip kanalların çok önünde olduğunu söyleyen Koç, basketbol takımının “Bütçeleri 30 milyon $ ‘dan 18-20 milyon $’ a düşürdük. Basketbol şubesinin açığı futbolun yarısı.” kısa sürede basketbolla anlayanlar için heyecanlanmak için takıma bir marka adını verdiler Öğretmenimizle birlikte bu 3 isim yapılandırıldı. 1-2 sonuç için daha fazla adım. Sanırım yapabileceğimiz en iyisini yaptık maliyet performansı açısından. ”

“Transferlerden verimlilik alamadık”

Transferlerden verimlilik alamadıkları ilk sezona katıldıklarını ifade eden Ali Koç, “Bu sezon iyi bir profil takımı oluşturduk, ancak şanssızlıkla şampiyonluk yarışından ayrıldık. Futbol takımımıza bir Türkleşme politikası uyguluyoruz. Türk oyunculara aidiyet duygusunu işlemek mümkündür. Yanlış kararlarla yaptığımız transferlerden dersler aldık ve tecrübe kazandık. Ekonomik koşullarımız bizi her anlamda kısıtlamaktadır. Yüksek transfer ücretleri vermek artık herhangi bir kulüp için geçerli değildir. İyi bir transfer portföyümüz var. Salgın finansal zorluklar yaratır. Salgın bizim gibi kiraya giden kulüpler için bir fırsat olacak. ”

“Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe halkının aklında unutulmaz bir yeri var”

Fenerbahçe eski cumhurbaşkanı Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe halkının aklında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Koç, “Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe halkının aklında unutulmaz bir yeri var. nesillerimizin unutmasını sağlamak bizim görevimizdir. ”

“Bazı oyuncularımız için teklifler var”

Bazı futbolcular için ilgi ve teklifler olduğunu belirten Ali Koç, “Bunun dışında kiralama ve referansları olmayan oyunculara odaklanıyoruz. Para yatırmayan oyuncu da imza parası ister. Bu para UEFA’nın matematiğine girmiyor, ama cebimizden geliyor. Temel hedefimiz ortalama yaşı, maaş bütçesini azaltmak, omurga oluşturmak, Türklere odaklanmak. Transfer olmadan oyunculara odaklanın veya kiralayarak ilerleyin. Altyapı alanındaki temel hedefimiz kısa vadede ekipleri güçlendirmektir. İkincisi öğretmenleri güçlendirmektir. Üçüncüsü, tesislerimizin 12 ay içinde hem altyapı hem de A ekibi ile birlikte çalışmasını sağlamaktır. Samandıra’yı genişletmek ilk olasılıktır. Samandıra’da devlete ait bazı parseller var. Ayrıca bu seçenekler üzerinde çalışıyoruz. 2. bunu yeni bir yerde yapması muhtemeldir. Hem devletten hem de Fenerbahçe işadamlarından destek alacağımızı da biliyorum. İlgili bakanlıklar bizim gibi kulüpleri teşvik edecek ve teşvik edecektir. ”

“Lisans panosu harcama limitlerini hesaplıyor”

Fenerbahçe’nin harcama limitleri ile ilgili konulara değinilen Başkan Koç, “Buradaki ana faktörlerden biri bizi diğer kulüplerden ayırmaktır, ana para birimi dikkate alınmıştır. Bu bir anlam ifade etmiyor. Zaten ana para harcama limiti içinde olmamalıdır.Lisans kurulu harcama limitlerini hesaplamaktadır.18 kulüp, harcama limitlerini 8-9 maddeyle yapısal olarak uygulanabilir kılmak için öneriler sundu. 18 kulüp kabul etti. 1 kulüp farklıydı Buradaki maddelerden birinde görüş bildirdik ve federasyona gönderdik. Harcama limitleri ne kadar aşılmalı, faiz nasıl uygulanmalı Temmuz’a geldik, bilgelik ne olursa olsun 18 kulüp 17 kulübe, 17 kulübe düştü bir taraf ve diğer taraftaki 1 kulüp ve o kulübün söylemleri her zaman ön plana çıkmaktadır 4 ay önce gönderilmesine rağmen, bunun 31 Ağustos’ta açıklanacağı doğrudur. u değil. Çok fazla belirsizlik varken , Israr etmek için mantıklı değilim bu şekilde. Bu konudaki tutumumuz biraz daha açık ve net. Ben her zaman futbol paydaşlarının aynı gemide olduğunu söylüyorum. Şubat ayında yüksek meclis toplantısında bir konuşma yaptım. Şikayet ettiğimiz konularda birçok kulübün bu noktaya geleceğini söyledik. Tam olarak bugün ulaştığımız noktada beklediğimiz gibiydi. Bu sürdürülebilir bir ortam değil. ”

“Bu plan Türkiye’ye zarar verecek”

Adalet açısından büyük zorluk yaşadıklarını ifade eden Ali Koç, “Semih Bey ve ben 2010-2011 şampiyonası hakkında federasyon başkanına karşı çıktık, polemik yaptık. 60 gün boyunca 45 Semih Bey cezası aldım. Talimatlarda Kovid, sahaya çıksanız bile 60 gün ceza yazıyor, ancak bu maçtan sonra verilen cezalara baktığınızda, 25 bin lira ceza alıyoruz çünkü 3 kişi maske takmadı. halıyı süpürmek gibi bir şey olmamışsa, milyonlarca insanın önünde meydana gelen bir olay, normalleşmek değil, bu şema Türkiye’ye zarar verecek, futbolun güvenilirliği, güvenmiyor. “Evinizde örgütler var” denir. Bu bir ceza mı, değil mi? Dışarı çıkıp bunu açıklayacaksınız “.

“Futbolun paydaşları arasında bir kopukluk var”

Yabancıların kendilerine danışıldığını söyleyen Koç, “Ligler 26 Temmuz’da sona eriyor, 15 Ağustos’ta yeniden başlıyor. Anlamak imkansız. Bunu bize söylüyorlar ve biz şiddetle karşıyız Süper Lig’in en büyük kulüplerinden biri, Fenerbahçe’nin boyutu, tarihi ve gelenekleri ile bu çarpıtmaların gündeme gelmesi gerekiyor, Ocak ayında bu konu ön plana çıktık. Federasyon Başkanı önünde çalışıyor, buna danışmamız gerektiğini söyledik, bu konuda tahkime gittik, başvurmayacaksın, yapılmayacak, istişare yapılmadı, sürdürülebilir, gerçekçi bir yarattık Bu düzenlemeyi bu yıl değil, gelecek yıl değiştirmek için tahkim başvurusunda bulunduk. 2-3 hafta önce bu kadar önemli bir karar Bu karar bizi çok fazla etkilemez, ama etkiler diğer kulüpler ve biz onların izi ile olacağız. Federasyonun B liginde çalışması var. İhtiyacımız var ama hiçbir şey bilmiyoruz. Transfer 2 hafta sonra başlayacak, ancak bir Reserve, B League olup olmayacağını hala bilmiyoruz. Futbolun paydaşları arasında bir kopukluk var ve bu böyle değil. ”

“Federasyonun Türk Futboluna Faydası Hakkında Şüphelerim Var”

Yaratmadıkları bir borç yükünden sorumlu olduklarının altını çizen Ali Koç, “Bu federasyon Türk futboluna daha fazla fayda sağlayabilir, ciddi şüphelerim var. Maliyetleri doğru yöne çevirirsem bana destek olmalıyız. 3 Temmuz ve çok ciddi bir darbe yaşadık, çok mali ve sportif olduğumuzda belimizi kırdılar, Bankalar Birliği’nden bir anlayış bekliyoruz, onlardan bardağın dolu olduğunu görmelerini istiyorum. Evet, bu bankaların sorunu değil, yaptığımız hatalar değil, bu sorundan kurtulmak için. Omuz omuza vermeliyiz. ”

“Isla kararı değiştirdi, Max ile bir mahkememiz var”

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Isla ile satışa çıkmayı kabul ettiklerini, kabul ettikten sonra parayı aldıklarını ve parayı ödedikten sonra kararı değiştirdiklerini belirterek, “Max Kruse ile ilgili konu mahkemede. Salgından sonra, lige gelen fırsatları değerlendiremedik. Bu beni en çok üzen konu. Bu fırsatları elimizle zorladığımızı anlamıyorum. Oyunculara teşekkür ettim, ama onlara kızıyorum. İyi çalıştık, salgın döneminde iyi koştuk, ama istediğimiz performansı elde edemedik. Yarın Fenerbahçe bayramımızı kutluyorum. Zaten herkesin kurban bayramını kutluyorum. ”

Ozan Buğra Koşar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi