Ali Akyıldız Kimdir ?

Ali Akyıldız Kimdir ?
23:46 - Şubat 24 2019 Pazar

Ali Akyıldız 1 Haziran 1964 tarihinde Sivas’ın Divriği ilçesinde dünyaya gelmiştir. Akyıldız Sivas’taki eğitim hayatına Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde devam etmiştir. Bu Üniversitenin Ziraat Mühendisliği bölümünü bitiren Ali Akyıldız çalışma hayatına başlamıştır. Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Bölge Birliği içerisinde farklı pozisyonlarda ve farklı ilçelerde olmak üzere 25 yıl görev yapmıştır. Çalışma hayatına 2013 yılında emekli olması ile son vermiştir.

Memurluk görevini yaparken bir taraftan da Voleybol Hakemliği, Profesyonel/Amatör Futbol Hakemliği ve Futbol Hakem Gözlemciliği olmak üzere farklı alanlarda çalışmalarda bulunmuştur. Halen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Sivas Şubesi üyeliğine devam etmektedir.

Ali Akyıldız 1999 ve 2004 yıllarında yapılan yerel seçimlerde doğum yeri olan Divriği’den belediye başkan adayı olmuştur. 2007 yılında yapılan genel seçimlerde ise CHP’den Sivas Milletvekili Aday adayı olmuştur. Yine CHP’den 25. ve 26. Dönem CHP Sivas Milletvekili olarak siyasi hayatını devam ettirmiştir. 3 Ağustos 2010 tarihinden seçimlerde aday olduğu güne kadar Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanlığını yapmanın yanı sıra Sivas Kent Konseyi Yürütme Kurulunda da görev almıştır. Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği ve Ziraat Mühendisleri Odası Sivas Şubesi Üyeliği bulunan Ali Akyıldız, evli olup bir kız çocuğu babasıdır.

Ali Akyıldız 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Sivas Belediye Başkanı adayı olmuştur.