Bakan Albayrak Sivaslı iş adamlarıyla toplantı yaptı

Bakan Albayrak Sivaslı iş adamlarıyla toplantı yaptı
13:59 - Ocak 9 2020 Perşembe

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Sivas ziyaretleri kapsamında iş dünyasından önemli isimlerle bir araya geldi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıda Bakan Albayrak birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak öncelikle geride bıraktığımız 2019 yılıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Politik olarak verdiği kararların büyük faydalarını gördüklerini belirten Albayrak, 2019 yılının zor bir yıl olmasına rağmen özellikle ikinci yarısının beklenenden daha iyi bir mali disiplinle geçtiğini belirtti.

Bakan Albayrak daha da öncesine giderek 2018 yılında Türkiye’ye karşı başlatılan uluslararası mali operasyonlardan bahsetti. Özellikle yurt dışı kaynaklı gerçekleştirilen operasyonlar sebebiyle ülkenin bir dönem sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Albayrak bu günlerin başarılı politikaların uygulanmasıyla birlikte geride bırakıldığını söyledi.

Berat Albayrak konuşmasının devamında Sivaslı iş adamlarına birkaç müjdeyi peş peşe sıraladı. Öncelikle gıda fiyatlarına değinen Albayrak bugüne kadar yaşanan fahiş fiyat artışlarının bundan sonra yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı. Aracılık yaparak bir ürünün fiyatının 4-5 katına kadar çıkmasına sebep olan kişilerin teker teker tespitinin yapıldığını ve Bakanlık olarak bu kişilerle ilgili işlemlerin yapıldığını söyleyen Albayrak, Sivaslı iş adamlarına umut verdi.

Çiftçilere de müjdelerini açıklayan Albayrak şu anda aktif bir şekilde çiftçilik yapmaya devam eden kişilerin Ziraat Bankasından aldıkları ve ödemekte güçlük çekilen kredilerini 5 yıla kadar yeniden vadelendirebileceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi