Alanya’da araba uçuruma yuvarlandı: 3 ölü, 4 yaralı

Alanya’da araba uçuruma yuvarlandı: 3 ölü, 4 yaralı
22:00 - Temmuz 13 2020 Pazartesi

Kaza, Karapınar Mahallesi’ndeki Kaplanhanı Yaylası’na giderken saat 16.30’da meydana geldi. İlçe merkezine giden Veli Plane (58), 07 NON 81 plaka Renault otomobiliyle araba kullanırken kalp krizi geçirdiği iddia ediliyor.

Kontrolden çıkan araç 30 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada Veli Plane, eşi Yaşar Plane (57) ve gelini Ayşe Plane (40) hayatını kaybetirken Arzu Şahin (39), Mustafa Şahin (11), Mustafa Plane (13) ve Kerem Plane (8) yaralandı. . . Birçok jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi kazadan kurtulan kişi tarafından bildirildikten sonra olay yerine gönderildi. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Alanya Alaadin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Savcılık tarafından yapılan soruşturmadan sonra, 2’si olay yerinde ölen 2 kişi, jandarma ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları ile sedye halatları bağlayarak kaldırıldı. Sahnenin akrabaları gözyaşı dökerken, toplanan kalabalık dikkat çekti. Veli Plane, Yaşar Plane ve Ayşe Plane’ın cansız gövdesi Alanya Belediyesi Morguna götürüldü. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Muhtar Yılmaz: “Yetkililerden destek istiyoruz”

Karapınar Mahallesi Muhtarı Fatih Yılmaz bu yolda neredeyse her ay ölümle sonuçlanan kazaların meydana geldiğini belirtti. Yılmaz, “Bu konuda defalarca dilekçe verdik. Ambulans 1 saat 15 dakika içinde Alanya’dan gelir. Şimdi aynı zamanda geldi. Yaralandı. Bir ekibin yaz aylarında mobil ambulans, doktor, kazalar, yılan ısırıkları gibi duruma cevap vermesini istiyoruz. Kendi mahallem hariç, bölgedeki 12 plato başkanıyım. Geçen hafta Söğüt Yaylası’nda başka bir çekim olayı daha yaşandı. Böyle çok benzer olaylar var, ancak müdahale geç kaldı. Bunun için mobil sağlık ekibi için çok acil bir dilekçe vermek istiyoruz. Yetkililerden destek istiyoruz. ”

“Üzeri dönüyor ve caddenin karşısına çöküyor”

Kazaya tanık olan Ahmet Yılmaz, sürücünün kalp krizinden sonra çınar ağacına çarptığını söyledi. Yılmaz, “Boyunca yuvarlanarak karşıya çarptı. Hayatta kalanlardan biri araç dışında. Önde 3, arkada 3 ve araçta 4 kişi var. 2 kişi önden ve 1 kişi arkadan öldü. Çocuklar ve bir bayan kurtuldu ”dedi.

Erdal Anak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi