Aksaray’da Alkollü ve Ehliyetsiz Sürücü Yine Yakayı Ele Verdi
Aksaray’da, Atatürk Bulvarı’nda devriye gezen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüphe üzerine 68 KP 166 plakalı hafif ticari araca ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayarak kaçışa geçen sürücü, polis ile yaşanan kovalamacanın ardından Hacılar Harmanı Mahallesi’nde yakalandı. Polis, aracı kontrol altına alarak sürücüyü durdurdu.
Sürücüye 44 Bin Lira Ceza Uygulandı
Sürücü Savaş K. (46), alkol testinde 1.03 promil alkollü çıktı. Daha önce de iki kez alkollü araç kullanmaktan yakalanan ve ehliyeti el konulan sürücünün, bu sefer 5 yıl süreyle ehliyetsiz kalması kararlaştırıldı. Ayrıca aracının muayenesiz olduğu tespit edilen sürücüye, çeşitli ihlaller nedeniyle toplamda 44 bin 33 lira para cezası kesildi ve araç trafiğe kapalı alana çekildi.
Geçmişte de Benzer Suçlarla Yakalanmıştı
Geçtiğimiz Mart ayında da benzer şekilde alkollü ve ehliyetsiz araç kullanırken yakalanan Savaş K., olayın tekrar etmesiyle dikkat çekti. Gözaltına alınan sürücü, sağlık kontrolü ve ifade işlemleri için ilgili kurumlara sevk edildi. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürücü hakkında adli işlemler başlatıldı.
Yasin Can
