Sivas Akıncılar Hakkında Tanıtım Haberi

Sivas Akıncılar Hakkında Tanıtım Haberi
10:38 - Temmuz 26 2019 Cuma

Akıncılar İlçe Belediye Başkanı: Hasan Şen
Akıncılar İlçe Nüfusu: 5.675
Akıncılar İlçe Posta Kodu: 58550

İlçe merkezinin 1 kilometre güneyindeki Karadağ’ın yamacında yer lalan Söğütlüdere mevki ilk yerleşim yeridir. Köye yerleşenler alana Azbider adını vermişlerdir. Zamanla değişerek Ezbider olmuştur. 19.yüzyılda bölgeye gelen Ermeniler bölgeyi ikiye bölünmüştür. Yukarı Ezbider’de ilk kilise inşa edilmiştir.

sivas akıncılar tanıtım

1840’lı yıllarda bölgeye Türk ve Müslüman olan Hatipoğlu kabilesi yerleşmiştir. Bölgedeki ilk belediye teşkilatı 1956 yılında kurulmuştur. 1962 yılında adı Akıncılar olarak değiştirilen yerleşim yeri 1990 yılında ilçe yapılmıştır. İlçenin köylerinde tarihi yapılar bulunurken ilçe merkezinde genellikle yeni yapılar hakimdir. İlçede bulunan Bahattinşeyh Türbesi, Yusufşeyh Türbesi, Çilehane Mağarası, Hatipoğlu Camii ve Deliklitaş Mağarası ilçenin tarihi ve turistik alanlarındandır.

Akıncılar İlçesi Sivas’ın Neresindedir?

Sivas il merkezine 210 km uzaklıkta bulunan Akıncılar ilçesine bağlı toplam 33 köy bulunmaktadır. 900 metre rakımlı Akıncılar’ın doğusunda Gülova, batısında Suşehri, güneydoğusunda Erzincan’ın Refahiye ilçesi, güneyinde İmralı, kuzeyinde ise Giresun’a bağlı Şebinkarahisar vardır. İlçe Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç ve batı kesimlerindeki yukarı Kelkit havzasında bulunur. Yüzölçümü yaklaşık olarak 550 km2 olan ilçede bulunan Kelkit Çayı, ilçe ile Giresun ili arasında sınır oluşturmaktadır.

İlçenin en yüksek noktası İmralı ile Akıncılar arasındaki Peynirli Tepesi’dir. En alçak noktası ise Kelkit Vadisindeki Kayı Boğazı mevkiidir. Engebeli bir araziye sahip olan ilçede mera, palto, vadi ve bozkır fazlaca bulunmaktadır. İlçenin en büyük ovası Kelkit Havzası üzerindeki Ezbider Ovasıdır. Killik, Örtülü, Gökalan, Solhun, Beşoluk ve Hışhış ilçenin yaylalarıdır.

Sivas Akıncılar Haritası : 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi