Akın Öztürk’ün küçük subayı FETÖ için 6 yıl 3 ay hapis cezası

Akın Öztürk’ün küçük subayı FETÖ için 6 yıl 3 ay hapis cezası
14:00 - Temmuz 27 2020 Pazartesi

Sanık Özdemirci ve avukatı Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı. Bugünkü oturumda, sanık Özdemirci’nin esas hakkındaki görüşe karşı savunması alındı.

Suçlamaları kabul etmeyen Özdemirci, FETÖ ile hiçbir temasının olmadığını iddia etti. Özdemirci, dosyadaki gizlilik memurlarına sahip kamu telefonlarından FETÖ’nün çağrıldığını gösteren bulguların gerçeği yansıtmadığını, bu çağrılar arasında uzun zaman farkı olduğunu ve bu uzun sürelerin bu çağrıların sıralı olmadığını gösterdiğini söyledi. Tanık ifadesinin doğruluğunu yansıtmadığını iddia eden Özdemirci, darbe girişiminden sonra açılan Genelkurmay çatı davasında 141 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk’ün, dedi ki, “Bu görev beni suçlu yapmıyor. Bu göreve kendi irademle gelmedim. Beni bu göreve atanan komutan, darbe girişiminden sonra teğmen generalliğe terfi etti. Komutanın Mahkemenin talep etmesi halinde şahitlik ederim. Silahlı terör örgütü üyesi değilim. Beraat ve tahliye talebinde bulunuyorum ”.

Mahkeme heyeti, davalının avukatının esas hakkındaki görüşe karşı savunmasının ardından açıkladı. Mahkeme, sanık Özdemirci’yi “silahlı bir terör örgütünün üyesi olmak” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı ve sanığın tutukluluğunun devam ettirilmesine karar verildi.

Abdullah Sarıca

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi