Akar ve TSK komuta personeli, kurmaylarla görüştü

Akar ve TSK komuta personeli, kurmaylarla görüştü
21:00 - Eylül 4 2020 Cuma

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Üniversitesi Kuvvet Harp Enstitüleri 2.Dönem Komutanlığı eşlik ediyor. ve Personel Eğitimi Mezuniyet Töreni ” ne katıldı.

Libya Savunma Bakanı Selahaddin Namroush’un yanı sıra Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in de yer aldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kamuoyuyla paylaşılan “Komando” videosunun ekranda izlendiği törende, eğitimlerini derece ile tamamlayan öğrenci subaylara diplomaları da verildi.

Dönemin birincilerinin ardından söz alan Akar, yaş kütüğündeki plakete vurarak, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 137 öğrenci memur mezun ettiklerini belirtti. Mezun subayların sorumluluklarının daha da arttığını ifade eden Akar, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevi, toprak üzerindeki tüm hak, menfaat ve menfaatlerimizi korurken, egemenlik ve bağımsızlık çerçevesinde yapmamız gereken her şeyi yapmaktır. , denizde ve havada, 83 milyonun güvenliğini sağlarken. “Bunu denizde ve havada yapıyor.”

Risklerin, tehditlerin ve tehlikelerin sadece sayısal olarak değil farklı boyutlarda da ortaya çıkmaya başladığını belirten Akar, operasyon modlarındaki değişikliklere dikkat çekti. Türkiye’deki bu esnek ve değişken ortam elinden gelenin en iyisini yapıyor Silahlı Kuvvetlerini, akar devletleri de yapmaya devam edecek, “Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti tüm kurumlarımızda, artık uluslararası bir ortamda talep var. 83 milyon vatandaşın iddiasıyla Türkiye Cumhuriyeti şahsiyeti ile çabalarımız bir konu olduğunu söyledi.

“Dostlarımın aldığı tedbirlerle bugüne kadar kontrol altına aldık”

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin alınmasının önemine değinen Akar, “Komutan arkadaşlarımın ve tüm sivil asker arkadaşlarımın aldığı önlemlerle kontrol altına aldık. Gerçekten minnettarız. Gemilerimizde alınan tedbirler, filomuzda, operasyon alanlarımızda etkili oluyor. Bunu görüyoruz “dedi.

Konuşmasında savunma ve askeri konulara da değinen Akar, terörle mücadele faaliyetlerinin kararlılıkla devam ettiğini belirterek, “Claw-Kaplan ile komandolarımız faaliyetlerine devam etti ve belirlenen tüm alanlar teröristlerden temizlendi. Emniyete yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son terörist etkisiz hale gelene kadar. “40 yıldır çektiği acıları ve acıları ülkemizden ve asil milletimizden kaldırmaya devam edeceğiz.”

Bir yandan Ege, Akdeniz ve Kıbrıs’ta hak, menfaat ve menfaatlerin korunması için yapılması gerekenleri yerine getirdiklerini vurgulayan Bakan Akar, terörle mücadele faaliyetleri devam ederken, “Anlaşmalara, mahkeme kararlarına ve geleneklere saygılıyız. Yaptığımız tüm ikili anlaşmalar çerçevesinde sorumluluklarımız ne olursa olsun. “Biz hepsini diyoruz. Biz buna diyalog diyoruz. Biz savaştan yana değiliz. Biz buna diyalog diyoruz. Bunu söylediğimizde hiçbir şekilde zayıflık olarak algılanmamasını istiyoruz ”dedi.

“Kabul edilemez”

İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde iki halkın uluslararası hukuka uygun yaşamasını istediklerini belirten Akar, şunları söyledi:

“Hedefimiz bu ve bunu yüzlerce yıllık tarihimizde yaptık. Aynı şeyi istiyoruz. Ama bugün komşumuzun bu konuyu anlamakta maalesef sorun yaşadığını görüyoruz. Bu bir zayıflık olarak algılanıyor. Öte yandan, haklarımızı, menfaatlerimizi ve çıkarlarımızı koruyup kollayacağız, haklarımızı tehlikeye atmayacağımızı söylediğimizde bunu tehdit olarak algılamanın yanlış olduğunu söylüyoruz.Gerçekleri, matematiği ortaya çıkarıyoruz. NATO Genel Sekreteri’nin Cumhurbaşkanımızla yaptığı görüşmenin ardından askerler arasında bir toplantı başlatma girişimlerini destekliyoruz. ”

“Bunlar ne provokasyonlar, gerilimi artırmayanlar, iyi komşuluk ilişkilerine aykırı davranmayanlar?”

Yunanistan’ın Lozan Antlaşması’na aykırı olarak 16 adayı silahlandırdığını belirten Akar, “Komşumuzun kendisiyle ilgili bir sorunu olduğunda ‘onları görmeyelim, bir kenara bırak, konuşmayalım’ anlayışına sahipler, diğer konular hakkında konuşalım ‘. Bu da kabul edilemez ”dedi.

Bunların yanı sıra Yunanistan’ın adacık olmayan ve kayacıklarına devredilen anlaşmaların egemenliğini, Yunanistan’ın hepsini olduğu gibi kabul ettiğini belirten Akar, “Bu, onların gibi bir kuyunun sonundadır. Yeter ki Türkiye’ye en yakınları ziyaret eden ülkemiz milletimize karşı eylemde bulundu. Bunlar ne provokasyonlar değil, gerilimi artırmayan, iyi komşuluk ilişkilerine aykırı davranmayanlar? ”diye sordu.

“Ne diyaloğa ne de barışa hizmet ediyor”

Milli Savunma Bakanı Akar, Doğu Akdeniz’deki son gelişmelere değinerek, “Fransa’nın bölgeyle hiçbir ilişkisi, sınırı yok, anlaşmalardan kaynaklanan bir temsil görevi yok. NATO veya AB’yi temsil etme yetkileri yok, ancak binlerce kilometreden geliyorlar ve bir takım konularda ilkeler ve iddialar hakkında konuşuyorlar. Bu gerçekten ilerleme kaydetmeyen bir dizi iddia. “Onları kabul etmek mümkün değil.”

Fransa’nın askeri varlıkları ile bölgeye getirdiği tatbikatlar olduğunu hatırlatan Akar, “Bunlar tansiyonu düşürmek için yapılıyor, aksine yaptıklarının yanlış olduğunu biliyorlar. Yapılan açıklamalar, kullanılan dil, tavır ve üslup hiç doğru değil, diyaloğa hizmet etmiyor, barışa ve istikrara katkı sağlamıyor ”.

“Diyalog için buradayız”

Türkiye’nin bölgede yaptığını, uluslararası hukuka ve deniz hukukuna tam uyum sağladığını vurgulayan Akar, şunları söyledi:

Fransa aklına ne gelirse onu yapabileceğini düşünüyor. Sadece Doğu Akdeniz yeterli değil, Irak’ta da bazı açıklamalar yapıyorlar. Bunların hiçbiri ittifak ruhuna, barışa veya diyaloğa katkı sağlamaz. Bunların hepsi duygusal çabalardır ve hiçbir sonuçları olmayacağı bilinmelidir. Bir yandan ‘NATO’nun beyin ölümü oldu’ diyeceksiniz, öte yandan NATO ve AB’nin arkasına saklanacak, bir yandan Peygamberimize yapılan hakareti özgürlük olarak değerlendireceksiniz, öte yandan Bir gazetecinin masum sorusuna bile tahammül edemezsiniz. Bu ikiyüzlülük ikiyüzlülüktür. Bunu herkes görmeli. Türkiye olarak bizler, uluslararası ilişkiler çerçevesinde diyalog, barış, adalet, işbirliği yapılması gereken iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız. Öte yandan, haklarımızı veya yasalarımızı asla vermeyeceğimizi herkese bildirin. İşimizi yapmaya devam ediyoruz ama aynı zamanda diyalog için de buradayız. ”

Akar, sözlerinin sonunda şehit ve gazileri minnetle anarak, “Peygamberimizin kalbi olarak da bilinen ve bu milletin koynundan çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, akıl ve ilim ışığında, talimatlar doğrultusunda Cumhurbaşkanımız, anayasa ve yasalar çerçevesinde, ‘Şehit ölürsem, gazi anlayışı’ görevinin başında emrinizde. Kimsenin bundan şüphesi olmasın ‘dedi.

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi