Akademik Çalışmalar İçin Yetiştirilen Koyunlar Öğrencilere Burs Sağlayacak

Akademik Çalışmalar İçin Yetiştirilen Koyunlar Öğrencilere Burs Sağlayacak
16:19 - Ağustos 29 2022 Pazartesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesinde akademik çalışmalar için yetiştirilen koyunlardan elde edilecek olan gelirin okul öğrencilerine burs olarak verileceği açıklandı!

Sivas’a özgü bir koyun ırkı olarak ön plana çıkan Kangal Akkaraman koyunlarının bulunduğu bir çiftliğin Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde oluşturulduğu belirtildi. Toplamda 200 küçükbaş hayvanın bulunduğu bu çiftlikte öğretim görevlileriyle öğrencilerin çalışmalarını yapabilmeleri amaçlanıyor. Kampüs alanında yer alan çiftlikte Akkaraman koyun ırkının korunmasına yönelik çalışmalar da yapılıyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Alim Yıldız, yürütülen çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. Buradaki çiftliğin geliştirileceğini ifade eden Yıldız; elde edilen gelirle de öğrencilere burs sağlanacağını da ifade etti. Bu çiftlikte koyun yetiştiriciliği alanında da eğitimlerin verileceğini ifade eden Yıldız; çiftlikte öğrencilerin uygulamalı eğitim olanağına da kavuşacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi