AK Parti’den Ömer Çelik’ten Macron’a tepki! ‘Saygısızlık ve provokasyon’

AK Parti’den Ömer Çelik’ten Macron’a tepki! ‘Saygısızlık ve provokasyon’
10:00 - Ekim 5 2020 Pazartesi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam’la ilgili sözlerine tepki gösterdi.

İşte Ömer Çelik’in Twitter’dan yaptığı açıklamalar:

“Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un” aydınlanmış bir İslam kurulacak “açıklaması, hukuka ve inanç özgürlüğüne saygısızlıktır. Bu açıklama Müslümanlar için saygısızlık ve tahriktir.

Macron’un Bakanlar Kurulu’na yaptığı “ayrılıkçılıkla mücadele” tasarısı ile “aydınlanmış bir İslam yaratılacak” açıklaması çok karanlık bir zihniyeti yansıtıyor … “Fransız İslamı” yaratmaktan bahsetmek diktatörce bir yaklaşım ve siyah cehalettir.

Macron’un hedefi yükselen yabancı düşmanlığı ve İslamofobi olmalıdır. Bunun yerine, İslam’ı hedef almak, en temel insani ve demokratik değerlere aykırıdır. Bu yaklaşımla Macron, demokrasiyi ve insan haklarını değil, nefret suçlarını destekler.

Macron’un bakış açısı sadece IŞİD gibi terör örgütlerine ideolojik cephane sağlıyor. Macron’un ayrımcı bir zihniyeti yansıtan bakış açısı, Fransa’nın sorunlarına çözüm bulamadığını gösteriyor. Macron, aşırı sağın AB değerlerine saldırdığı aynı düzlemde.

Cumhurbaşkanımız Macron’a yüz yüze görüşmelerde defalarca zihniyetinin çarpıtıldığını ve İslam hakkındaki yanlış kanılardan bahsetti. Macron, ideolojik bir fanatizmle İslam düşmanlarına malzeme üretmeye devam etti.

Demokratik devletler, farklı inançlara sahip sosyal kesimlerin inançlarını yasalar aracılığıyla belirleme hakkına sahip değildir. Bunun tersi davranış totalitarizmdir. Avrupa bu totaliter anlayışı terk etmenin bedelini çok ödedi. Macron bu maliyetleri göz ardı ediyor.

Macron’un göçmen toplumları disipline eden otoriter ideolojisi, güvenlikçi bir yaklaşımla toplumu ve dini konuları şekillendirmeyi amaçlamaktadır. Avrupalı demokratlar bu yaklaşımı Stalinizm olarak görüyor ve reddediyor. İnanç özgürlüğüne müdahale anlamına gelen girişimlere karşı olduğumuzu ifade ediyor; Bu bakış açısının temel insan hakları ve özgürlükleriyle çeliştiğini hatırlatırız. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi