AK Parti’deki değişim Parlamento’dan başlıyor

AK Parti’deki değişim Parlamento’dan başlıyor
08:00 - Haziran 14 2020 Pazar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (Parlamento) 2 Temmuz’da başlayacak Meclis Başkanlığı seçimler sahne arkası eyleminden önce grubun yönetimi ile aynı anda yapılacak. AK Parti kaynakları grup yönetiminde küçük çaplı bir revizyon olacağını belirtiyor. Beş grup başkan yardımcısından ikisinin değişebileceği ve ihtisas komisyonlarının başkanlıklarında geniş kapsamlı bir değişiklik beklenmeyeceği belirtiliyor. On beş kişiden oluşan Grup Yönetim Kurulu üyeleri için de yeniden seçim yapılacak. Süreyya Sadi Bilgiç’in Meclis Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edeceği belirtiliyor.

BAŞKANLIK EKİPMANLARI

Meclis Başkanlığı üzerinde yapılan değerlendirmede Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop’un adaylığı dışında başka bir isim vurgulanmamaktadır. AK Parti kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde Yıldırım ile bir yemek yediği söylenirken, Binali Yıldırım’ın Parlamento’ya adaylığı konusu gündeme getirilmiş olabilir. Ancak Şimdilik parti sahne arkasında Sentop’un adaylığı ön plana çıktı.

GRUP BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Temmuz ayında AK Parti grup başkanlığı için de seçimler yapılacak. Naci Bostancı tarafından halen sürdürülen bu görev için geçmişte Binali Yıldırım’ın adı da geçiyordu. AK Parti kaynakları bu konuda herhangi bir değişiklik beklememektedir; ancak Yıldırım’ın Meclis Başkanı seçilmemesi veya kabineye alınması halinde grup başkanlığı seçeneğinin gündeme gelebileceğini söylüyor.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi