AK Parti üyesi Muş: ‘Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına yönelik bir çalışmamız var’

AK Parti üyesi Muş: ‘Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına yönelik bir çalışmamız var’
17:00 - Ekim 16 2020 Cuma

AK Parti Grup Başkan Vekili Muş, TBMM’de açıklama yaptı. 43 maddelik kanun önerisi getirdiklerini belirten Muş, “Kısa çalışma ve iş bitimini takip eden normalleşme süreleri Cumhurbaşkanı kararıyla 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılabilir. Çalışanların SGK primleri, İşsizlik Fonu.

Yarı zamanlı çalışmayı teşvik etmek için, kısmi çalışmayı kabul eden hizmet personeline gelir vergisi ve damga vergisi muafiyeti uyguluyoruz. Evlerinde ürettikleri malları ve benzer ortamlarda üretilen ürünleri satanlara belirli koşullarda gelir vergisi muafiyeti sağlıyoruz. Burada 220 bin lira limit var. Turizmde konaklama vergisinin yürürlüğe girmesini 2022 yılı başına erteliyoruz. Altın, döviz ve menkul kıymet gibi ekonomik sermaye piyasası araçlarının yurtdışına girmesinin önünü açıyoruz. Yerli altın, döviz ve menkul kıymetler resmi olarak defterlere kaydedildiği takdirde 30 Haziran 2021’e kadar vergi talep edilmeyecek “dedi.

Vergi affının gündemde olup olmadığına ilişkin Muş, “Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile ilgili bir çalışmamız var. Bu çalışmanın teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Meslek örgütleri ile ilgili olarak Muş, örgütlerin yapılarının anti-demokratik olduğunu savunarak, “Amacımız onları demokratik ve daha sağlıklı temsil olmaya, farklı fikirleri temsil etmeye teşvik etmek. Karar üyeleri tarafından verilecek. meslek.”

Eski HDP Milletvekili Altan Tan’ın “HDP ile PKK arasındaki ilişkiyi gizlemek boşuna bir çaba” açıklamalarına ilişkin Muş, “Biz bunu bir duyuru olarak görüyoruz. . yapılmış.

Erken seçim sorusuna Muş, “Bizim gündemimizde yok. 2023’e hazırlanın, Haziran 2023’e hazırlanın. Milletle yüzleşin, milletten aldığınız yetkiye göre hareket edeceksiniz” dedi.

Ahmet Umur Öztürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi