AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ‘Yunan tiyatrosuna izin vermiyoruz’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ‘Yunan tiyatrosuna izin vermiyoruz’
20:12 - Ağustos 18 2020 Salı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti MKYK ve MYK genel merkezinde yapılan görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, anlaşmanın Türkiye, Doğu Akdeniz’de fiilen bir durum yaratabileceğini belirterek, Yunanistan uyardı.

“‘Müdahale edeceğiz’ açıklaması için endişelenecek durumda değiliz”

ABD Cumhurbaşkanı Adayı Joe Biden’in 7 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sözlerine değinen Ömer Çelik, “Bu açıklama diplomatik nezaket ve devlet adamlığı misyonundan tamamen uzak. Aslında Türkiye’ye gelince mesajı çok farklıydı. “Dedi.

Amerika’da Demokratlar Rusya’nın seçimlerine müdahalede bulunduklarını söylüyorlar ve Başkan Trump’a yönelik propaganda yaptıklarını söylediler, “Rusya’nın seçimlerine müdahale gibi bir konu nedeniyle eleştirenlerin artık Türkiye’deki seçimlere müdahale etmesinden dolayı ortaya çıktılar, konuşuyorlar. Demokratik sürece müdahale etmek. NATO müttefiki olan bir ülkeye müdahale etmekten bahsediyor. Biz onun ‘müdahale edeceğiz’ açıklamasından endişe edecek durumda değiliz. Türkiye kimseye müdahale edemez. “Kimse demokrasimizi çalamaz. , kimse bizim siyasi sistemimize müdahale edemez. ”

“Kimse bu cümleleri ‘ama’ diyerek yaptıktan sonra, darbeye muhalefetinize inanmayacak”

Biden’in açıklamasının 15 Temmuz darbe girişiminin bocalamasının ne anlama geldiğini göstermesi açısından önemli olduğunu belirten Çelik, CHP’den gelen eleştirilere cevap verdi. Çelik, “7 ay önce yapılan bir röportajdan bahsederek ‘bunu neden şimdi cevaplıyorlar’ gibi yaklaşımlar? Sorulması gereken asıl soru şudur; Bu röportajdan sonra “Muhalefetle işbirliği yapacağım” dedikleri halde bazı aktörleriniz neden “Erdoğan seçimle gidecek veya başka türlü” dedi? Cevap vermemek isteyenler oldu ve ‘kınıyoruz’ gibi bir cümle söyledikten sonra ‘ama’ dediler ve ‘bu ifadeler Erdoğan için işe yarar’ gibi bir yaklaşım ortaya atıldı. Bu cümleleri ‘ama’ diyerek yaptıktan sonra, darbeye muhalefetinize kimse inanmayacak. Ortaya çıkan CHP sözcüsü, Türkiye’nin meşru cumhurbaşkanı milletinin oylarıyla seçildiği Amerikan seçimlerinde meze ile suçlanıyor. Şimdiye kadar Türk siyasi hayatında kurulu olduğu kadar ahlaksız bir cümle duymadım ”.

“Bazı kriz dilencileri olduğunu görüyoruz”

Ekonomiyle ilgili tartışmalara da değinen Ömer Çelik, “Çok sayıda kriz dilencisi olduğunu görüyoruz. Siyasi denklemi de değiştiren ya da Türkiye’de krizle uğraşan siyasi alanın açılması için yalvaran, Türkiye’de ekonomik krize saldıran, ortaya çıkan ve Türk siyasi hayatının tepesinden seçilmek isteyen burada bir gemi var burada öngörülen ona yol açabilir. “Bu damar çok tehlikeli” dedi.

Pençe Harekatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çelik, 6 bölgede 81 terör örgütü hedefinin imha edildiğini ve 486 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığını söyledi. 315 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, toplam 388 silah ve 120 bin mühimmat ele geçirildiğini kaydeden Çelik, operasyonlarda şehit düşen 26 şehidimize rahmet ve ailelerine sabır diledi.

“Türkiye ve Kıbrıslı Türk nefretten vazgeçecek”

Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinen ve Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki anlaşmanın korsanlık anlaşması olduğunu söyleyen Çelik, “Kıbrıs Rum Yönetimi, Kıbrıs Türklerini temsil edecek bir yapı değil. Bu anlaşma en başından beri korsan bir anlaşmadır. Kıbrıs Rum Yönetimi’nin böyle bir anlaşma imzalama hakkı yok. Fransa, Doğu Akdeniz’de kışkırtıcı bir rol oynuyor. Rumlar ve Kıbrıslılar, Türkiye ile yapılan bir anlaşmadan ilki, bu bölgede fiili bir durum yaratabileceğinizi düşünüyorsanız yüzde 100, yanılıyorsunuz. Fransızlar bu bölgedeki istikrar ve dengeyi önemsemiyor, yardım için aradığınız insanlar da umursamıyor. Bu bölgede barış olursa yapacağız. Yunanlılar ve Yunanlar; Türkiye ve Kıbrıs Türk düşmanlığı ile yazılmış kodunuzdan vazgeçsin. Bu bölgede istikrar ve refah istiyorsanız, tabloda görebileceğiniz en güvenilir ortak, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin anılmasına son verilecek “dedi.

“Oynadığınız bu oyun bir Yunan trajedisine dönüşebilir”

Yunanistan’ın tamamen yanlış bir oyunun peşinde olduğunu ve yüksekliğini aşan işler yaptığını kaydeden Çelik, “Yunanistan’ı uyarıyoruz, oynadığınız bu oyun bir Yunan trajedisine dönüşebilir. Bundan da sorumlu olamayız. Orada oynadığınız Yunan tiyatrosuna diplomasi adı altında izin vermiyoruz ”dedi.

Yunanistan’ın Batı Trakya’daki Türk okullarını asimilasyoncu bir devlet politikası uygulayarak kapatmaya çalıştığını belirten Çelik, “Bu utanç verici bir yaklaşım. AB herkese sükunet uyandırırken, Yunanistan’ın Lozan Barış Antlaşması’nı ihlal eden ve azınlık haklarını hiçe sayan yaklaşımına karşı da ses çıkarmalı. Batır Trakya’daki Türk azınlık yalnız değil, bu adaletsizliğe tahammül etmeyeceğiz ”dedi.

“AK Parti, Türkiye’nin en güçlü kadın siyasi hareketidir”

AK Parti’nin İstanbul Sözleşmesi ile ilgili çalışmalarının durumu sorulduğunda Çelik, “Çalışmaları devam ediyor. Kadını koruma ve güçlendirme ile aileyi koruma yaklaşımı arasında bir çelişki görmüyoruz. AK Parti olarak bu konuda devrimci adımlar atmış bir siyasi hareketiz. AK Parti aynı zamanda Türkiye’nin en güçlü kadın siyasi hareketidir. Tüm kadın örgütlerinde arkadaşlarımızın görüşlerine açığız. Bizi üzen, kadınlarımıza hakaret edici dil kullanmak, medeni toplum olmanın ilk noktalarından biri kadına yönelik dile tam saygı duyulmasıdır. Saygısızlık için bir açıklama yok ”dedi.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi