AK Parti Sözcüsü Çelik’in BAE ve İsrail’e tepkisi

AK Parti Sözcüsü Çelik’in BAE ve İsrail’e tepkisi
11:00 - Ağustos 15 2020 Cumartesi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail ile normalleşme anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı.

İsrail’in saldırganlığının İsrail saldırganlığını meşrulaştırma ve bölgesel barışı tehlikeye atma girişimi olduğunu belirten Birleşik Arap Emirlikleri, Doğu Kudüs’ü, Batı Şeria yerleşimlerini ve Golan tepelerini ilhak ederken İsrail ile normalleşme ilan etti. Batı Şeria ve Batı Şeria’ya yönelik saldırganlığı hesaba katmadan başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’nden bahsetmeden “normalleşme” den bahsetmek, İsrail saldırganlığını normal kabul etmektir.

“BAE’nin İsrail ile ‘normalleşme’ olarak attığı bu adım, Filistin davasına yönelik siyasi bir suikasttır; Filistin halkına hiçbir şekilde fayda sağlamaz; Çelik, “BAE bu konjonktürde İsrail saldırganlığıyla anlaşma imzaladı ve bu konjonktürde BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu Filistin konusunda alınan kararlara karşı bir ‘koalisyon’ ve etki yaratmayı hedefliyor ‘dedi. o not aldı.

Çelik, BAE’nin sözde “normalleşme” sonucunun, Ortadoğu’da devletler arası ilişkilerin düzenini bozan, halklar arasında düşmanlık ve çekişme tohumları eken Libya ve Yemen politikalarından ayrı değerlendirilemeyeceğini kaydetti. Çelik dedi ki:

“Filistin Halkının ve Filistin Devletinin hassasiyetlerini hesaba katmak barışın anahtarıdır. Barışı destekleyenler, dinamitle barışa giden yolu açan BAE girişimini kınamalı. Uluslararası toplum, gerçek bir iki devletli çözümün arkasında daha güçlü durmalıdır. Türkiye her koşulda Filistinli kardeşlerimizin yanında. Filistinli kardeşlerimiz, Cumhurbaşkanımızın Filistin davasında izlediği haklı ve kararlı siyasi çizgiyi çok iyi biliyorlar. Bu politika dünyaya daha da güçlü bir şekilde duyurulacak. ”

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi