AK Parti Sözcüsü Çelik’in Ayasofya’ya CHP Tepkisi

AK Parti Sözcüsü Çelik’in Ayasofya’ya CHP Tepkisi
14:12 - Temmuz 14 2020 Salı

Sosyal medya hesabı aracılığıyla Ayasofya’nın cami olarak açılmasıyla ilgili açıklamalarda en utanç verici kelimelerin Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) geldiğini ifade eden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’nin (Ayasofya kararı) yıkıldığını söyledi Osmanlı yasalarına göre. Cumhuriyet yasasının açıklamasını temel alarak yaptığı açıklamada, “Ayasofya’ya asılsız ve adaletsiz tepki gösterenler için bu cümleyi kuranlar kadar ulusa düşmanlık teşkil etmeyen bir cümle kurulamadı. Bu açıklamayı yapan zihniyet ‘Ayasofya Camii’ni açma’ diyemediğinden, bu beceriksiz ve utanç verici takip cezasını oluşturdu.Türk siyasi hayatı açıklayıcı bir parola: Türkiye’yi almaya çalışan Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı İmparatorluğu ile bir kavga, ulusun egemenlik sorunudur “dedi.

Bütün siyasi misyonu Cumhuriyet ve Osmanlı Devleti ile mücadele üzerine kurulmuş olanların varlığından bahseden Çelik, şunları söyledi:

“Bir devre mülkü gibi diktatörlük ve ikiyüzlülük arasında mutasyona uğrayan zihniyetle karşı karşıyayız. Çünkü diktatör bir yaklaşımın” Ayasofya’yı açma “diyerek ülkeden tepki göstereceğini biliyor. İkiyüzlülükle yıkılmış olan Osmanlı kanunu. Bakalım ilerideki tehlikeler nereden gelecek. Bu hastalıklı zihniyet Ayasofya Camii’nin Hıristiyan vatandaşlarımıza karşı bir tutum olarak açılmasını sağladı. Bu ahlaksız bir provokasyondur. ”

Ayasofya’nın 500 yıldır cami olduğunu hatırlatan Çelik, “Ayasofya 500 yıldır cami. Dünyadaki herhangi bir vatandaşa ya da başka bir dini üyeye karşı bir tavır değil. Tanrı’nın adı hatırlanır, dinin tüm üyelerine açıktır Ayasofya Camii İnsanlığın mirasının görkemli bir parçasıdır, milletimizin neşesiyle sevinmek mizah meselesidir, demokratik bir seviyedir. milletimizin neşesine sahip olmayan ve demokratik olgunluk geçmişimizle ve geleceğimizle savaşmaya dayanır Ayasofya, geçmişten geleceğe bir semboldür, karar kimseye veya herhangi bir döneme karşı değildir, sadece bir karardır. millet “.

Sevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi