AK Parti Sözcüsü Çelik: ‘Yunanistan, Doğu Akdeniz’de korsan bir devlettir’

AK Parti Sözcüsü Çelik: ‘Yunanistan, Doğu Akdeniz’de korsan bir devlettir’
22:00 - Eylül 1 2020 Salı

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlanmayacağına dair tamamen sahte bir propaganda yapıldığına dikkat çeken Çelik, “Ama en üzücü olan şey belli bir siyasi grubun bunları tekrar gündeme getirmeye çalışması. Bu yıl aynı zamanda Covid önlemleri nedeniyle bazı önlemlere uyulurken, Haberleşme Müdürlüğü tarafından düzenlenen 300 İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yapılan gösteri herkesin beğenisini kazandı. Bu yalanlar çok çabuk yaratılır ve yayılır. Tarihimizi bölmeye çalışan bu siyasi yaklaşımları ve onu takip edenleri uyarmak istiyoruz; bu hiç de sağlıklı bir şey değil, bu milleti kötü yapıyorsun ”.

“DEAŞ’la mücadele insanlık mücadelesidir”

Son derece önemli konularla ilgilenme meselesinin de son derece önemli olduğunu kaydeden Dease Steel, “Bugün sözde Dease Türkiye’nin tutuklanması olarak güvenlik güçlerimize talimatlar imzaladığı için çok önemli bir operasyon. Bu kişinin Irak’a bazı siyasetçileri kaçırma planları. Türkiye’de çeşitli gruplar kurarak eylem planları yapan bir ekip görüldü. Bunlar çeşitli illerde bu tür yapılar kurarken Emniyet Genel Müdürlüğümüz ortadan kaldırdı. DEAŞ’la mücadele bir insanlık mücadelesidir ”diye konuştu. Dinimizi ve değerlerimizi kirleten bu örgütle mücadelenin en güçlü şekilde devam edeceğini ifade etmek istiyorum. ”

Yeni eğitim ve öğretim hayatının başladığını belirten Çelik, şunları söyledi:

“İstiklal Marşı ile başladı. Milli Eğitim Bakanlığı kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyor ve 21 Eylül’de sulandırıyor. Milli Eğitim Bakanımız en çok sorulan konuları ve soruları çok şeffaf bir şekilde paylaşmaktadır. Bakanımız, cihaz ve internet erişimindeki sorunlara çok şeffaf bir şekilde cevap vermektedir. 18 milyon öğrenciden bu tür sorunları olan yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz olduğu söyleniyor. Bakanlık il bazında çeşitli analizler yaptı. Bu sorunu yaşayan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için EBA Destek Noktaları açıldı. Bu yerlere ulaşarak öğrencilerimiz bu noktalarda bu eğitimi alabilecekler. Şu anda 5 bin 200 EBA Destek Noktası var. Ayrıca dijital eğitime ulaşmakta güçlük çeken öğrencilerimiz için basılı materyaller geliştirilmiş ve öğrencilerimize ulaştırılmıştır. Televizyon temini ile ilgili çalışmalar tamamlanmış olup, bilgisayar temini ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliği yaparak telefon operatörlerine öğrencilerimize ücretsiz internet kotası sağladı. Bu aşamada Türkiye yüksek kapasiteye sahip uzaktan eğitim verecek. Türkiye’nin eğitim programı, dünyanın en çok tıklanan web sitesinde EB 3’te olduğu gibi geliştirildi. Türkiye de bu konuda takdir görüyor. ”

Venezuela’dan peynir ithalatı iddiası: “Böyle bir şey yok”

Türkiye, Venezuela Steel’den ithal edilen peyniri oluşturacak haberleri yalanladı, “Öyle bir şey yok. Üstelik birileri, siyasetçi olmalarına rağmen hükümetimizi Venezuela’daki süt üreticilerini desteklemekle ve iki okumadan kendi süt üreticilerimize ihanet etmekle suçluyor. Muhalefetin de bir standardı olmalı, aslında 17 Mayıs 2018 tarihinde bir ticaret anlaşması imzaladık. 21 Ağustos 2020’de yürürlüğe girdi ve burada herhangi bir sanayi veya Üstelik bu, üretici ve ihracatçımız lehine yapılan bir anlaşmadır.Venezuela, gümrük vergilerini en geç 7 yıl içinde tarife hatlarının yüzde 91,7’sinde sıfırlayacak, ithalatının yaklaşık yüzde 30’una hemen gümrük vergilerini sınırlayacak. tarım ürünleri ve 5 yıl içinde yüzde 62. 7 yıl sonra bu oran yüzde 95’i geçecek, dolayısıyla bu pazara ulaşmamızı, kolaylaştırmamızı sağlayan bir düzenleme bu. üreticilerin ve ihracatçıların yeni pazarlara ulaşmasını, üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın kazanmasını sağlıyoruz. Üstelik bu pazarın tutarı 880 milyon dolar. Türkiye’nin büyüme oranı yüzde 54 civarında kalacak. Dolayısıyla bu çerçevede özü olmayan bir şeye karşı çıkılıyor ve sosyal medyada gündeme geliyor ”.

Yunanistan, Doğu Akdeniz’de bir korsan devletidir. Boyunun ötesinde çalışmaya çalışıyor ”

Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çelik, şunları söyledi:

“Doğu Akdeniz’deki gelişmeler hakkında herhangi bir tartışmadan kaçınmak için burada yüzde yüz Türkiye diyebiliriz. Türkiye’nin haklılığını ve olaylarını gösteren birçok belgenin olduğu uluslararası anlaşmalara baktığımızda. Yunanistan, korsan bir devlettir. Doğu Akdeniz, boyunun ötesinde çalışmaya çalışıyor, arkasından koşulsuz bir AB dayanışması alarak, tamamen yasadışı ve ahlaksız bir dizi çabaya giriyor.Buradaki trajik olan AB’nin durumu … AB, aşırı hamleleri izliyor gibi görünüyor. Yunanistan’ın, geçmişte Yunanistan’da görev yapmış siyasetçiler tarafından eleştirilse de, Macron’un dış politikadaki iç yorgunluğunu kapatmak amacıyla Doğu Akdeniz’de yaptığını … Bir AB ülkesinin işi ne yaparsa yapsın, uyumlu olsun ya da olmasın Yasa olsun ya da olmasın, kesinlikle arkasında olduğunu beyan ederseniz meşruiyetinizin ölçüsü ne olacaktır.Yapılan iş, Yunanistan’ın şımarıklık ve saldırganlık. Almanya liderliğinde bir müzakere zemini kurulacaktı. Müzakereden bir gün önce Yunanistan, Mısır ile korsan anlaşması yaptı. Yunanistan, müzakere alanını, diplomasiyi yalnızca maksimalist hedeflerine ulaşmak için zaman kazanma veya kaydetme aracı olarak kullanıyor. Diyoruz ki buradaki kaynakların bir mekanizma ile eşit olarak bölünmesini sağlayalım, Kuzey Kıbrıs’ın haklarını korumalıyız ve bu kaynaklar çıkarıldığında hem kuzey hem de güney bundan eşit oranda yararlanabilsin ama bunlar aynı fikirde değil. buna. Onlar ne diyorlar, biz Kıbrıs devletinin temsilcisiyiz, çıkaracağız, yarın bir çözüm varsa vereceğiz. Bu kelimeye inanmak için ne sözü tuttunuz ve Kıbrıs devletinin temsilcisi değilsiniz. ”

“Fransa gibi köklü bir devletin başkanının nasıl konuşacağını bilmesi gerekiyor.”

“Macron, kendi alanımızda, yani Mavi Vatanımızda tutup delmek için kırmızı bir çizgi duyurursa, bu kırmızı çizgiyi Macron’a geri vereceğiz. Böyle bir saygısızlık yok ”dedi Çelik,“ Fransa gibi köklü bir devletin başkanı nasıl konuşacağını bilmeli. Türkiye Cumhuriyeti olarak saygı duyulan, nasıl konuşulacağını bilmeyen büyük devletlerden biriyle bunu hiçbir şekilde ciddiye alamayız ”dedi.

Çelik, Yunanistan’ın Meis provokasyonuyla ilgili olarak, “Buraya silahlı kuvvet gönderildiği haberi geldi. Bu ada, 1947 Paris anlaşmasına göre silahsızlandırıldı. Buraya silahlı kuvvet göndermek meşru değil. Bu adalarda güvenliği sağlamak için bir takım unsurlar bulunabilir. Önce açıklama yaptılar, biz tehdit altında bir devletiz, buraya silahlı kuvvet göndermemiz normal, sonra böyle bir şekil dediler, kesinlikle nöbet değiştir dediler. Yunanistan’ı bu tür provokasyonlardan kaçınması için uyarıyoruz. Dünyada Yunanistan Başbakanı’nın Doğu Akdeniz’de bize yardım etmek için yalvarmadığı bir ülke kalmadı. Hiçbiri size fayda sağlamayacak. Komşuyuz ve Türkiye Cumhuriyeti büyük ve köklü bir devlettir. Güvenilir muhatap arıyorsanız, Türkiye’den daha güvenilir muhataplar var. Hukuk ve diplomasi temelinde sorunları çözmek istiyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın en güvenilir muhatabıdır. Bırakın Yunanistan doğru düşünsün, doğru davransın, hiçbir şekilde provokatif eylemlerde bulunmayın. Türk deniz kuvvetlerine herhangi bir haksızlık yapmayın. “Mavi Vatan hakkında şaka yapmayacağımızı ve daha sonra Mavi Vatan hakkında özür dileyecek bir eylemin özrünü kabul etmeyeceğimizi şimdiden ifade ediyoruz.”

“Önümüzdeki aylarda vatandaşlarımızın memnuniyetini artıracak kararlar alacağız”

Araçlarda ÖTV artışı ile ilgili bir gazetecinin sorusuna yanıt veren Çelik, şunları söyledi:

“Türkiye’nin içinden geçtiği Covidien sürecinde dünyadaki tüm sıkıntılar gibi. Tüm bu süreç boyunca destek paketleri duyuruluyor. Ayrıca alınması gereken önlemler var. Bugün alınan tüm bu kararlar neticesinde alınıyor. Bazı rasyonel göstergeler … Yaşadığımız bu dönemi diğer ülkelere göre pozitif bir farklılaşma ile geçiriyoruz, bu şekilde devam edeceğiz. Şu anda dünya bunun sarsılmasını hala sürdürüyor. Bazı noktalarda sarsılmaya devam ediyoruz çünkü biz Bir türbülans yaşıyoruz. Ekonomi yönetimi bu çeşitli kararları bu bakış açısıyla bütüncül bir bakış açısıyla alıyor. Önümüzdeki aylarda vatandaşlarımızın memnuniyetini artıracak kararlar alacağız. ”

“Büyük bir felaket yaşayan vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımızın oraya gelmesini istedi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Giresun’daki görüşmesine muhalefet tarafından yapılan eleştirilere değinen Çelik, “Cumhurbaşkanımız, salgın süreci başladığından beri vatandaşlarımızla böyle bir toplantıda hiç görüşmedi. Büyük bir felaket yaşayan vatandaşlarımız şimdiden Cumhurbaşkanımızın oraya gelmesini istedi. O geldiğinde Cumhurbaşkanımızın ve vatandaşlarımızın görüşmesini engelleme söz konusu değildi. Cumhurbaşkanımız MYK toplantısında anılarını Giresunlu vatandaşlarımızla ve oradaki gözlemlerini paylaştı. Olağanüstü koşullarda meydana gelen fiili durum hakkında açıklama yaptı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Tevfik Özlü’nün “şu ana kadar kararlılık vermedik” ifadelerinin sorulduğu soruya yanıt veren Çelik, şunları söyledi:

“Açıklama, kararı biz vermiyoruz, bize danışılıyor, görüşlerimizi ifade ediyoruz, olumlu ve olumsuz görüşlerimizi ifade ediyoruz. Bu tür süreçlerde son söz siyasi iradeye aittir. Siyasi irade burada birçok dinamiği değerlendirerek karar verir. Hocamız ne demek, tıbbi bakış açısıyla düşüncelerimizi ifade ediyor, uzmanlık alanlarımızla ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Sonuçta, bu siyasi iradenin önüne geliyor. Aynı zamanda bu veriler ve yüzlerce başka veri siyasi iradenin önüne çıkıyor. Sonuçta bu kararlar buna göre alınır. ”

“Maske mesafesi kuralına uyulursa, bu sorunun üstesinden geleceğiz.”

“Yeni kısıtlamalar var mı?” Çelik sorusuna şu cevabı verdi:

Burada hem İçişleri Bakanımız hem de Sağlık Bakanımız il bazında değerlendirme yapıyor. Geçmişte bazı illerde yüksekti ama sahada tedbirler sıkı uygulandı, vatandaşlarımız destek verdi, o illerde sayılar düştü. Bazı vilayetler çok iyiydi ama daha sonra bu iller yükselmeye başladı. Çünkü sahada bir rahatlama oldu. Mevcut önlemler çerçevesinde maske mesafesi kuralına uyulursa bu sorunu aşmış oluruz. Ama tabii ki maske mesafe kuralına uyulmazsa, sayılar artarsa, bazı illerde normalleşme ile ilgili verdiğimiz bazı normalleştirme kararları, bir kısmını geri almak gibi bir durum ortaya çıkabilir. Tarlada gevşemeye bağlı olarak illerde yükseldiğinde bununla ilgili yeni önlemler almanız gerekiyor. ”

“İçişleri Bakanımız doğru yaptı”

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, Pazar gecesi İstanbul’da Kadıköy’e saldırılmasının ardından CHP sözcüsü Faik Öztrak’ın sorusu üzerine yaptığı açıklamada, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İçişleri Bakanımızı, sarayın atama memurunu çağırıyor. Bu ifade, kayıtsız bir ifadedir. Bu ifadeyi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili olarak kullanma ve bu ifadeyi İçişleri Bakanımız açısından kullanma hakları yoktur. İkincisi, milletvekili sıfatına sahip biri, bir milletvekili sıfatına uymayan bir şekilde İçişleri Bakanımızı tecavüz bekçisi olarak çağırıyor. Şimdi İçişleri Bakanımıza bu milletvekilinin sözünü, bu ahlaksız, ahlaksız vaadi görmezden geliyorlar ama sonra içişleri bakanımızın ona cevabına göre siyaset üretmeye çalışıyorlar. Kendini bilmiyorum, biri kendisine tecavüz gözlemcisi diyorsa, yani cevaplanmaması ve oldukça doğal alınması gereken bir şey olarak görüyorlar, bu onların bileceği bir şey. Ama biz de tüm arkadaşlarımız çıkıp bu kadar saygısızlık ettiğinde, tecavüz gözlemcisi denen bir ifade kullandığında, İçişleri Bakanımızın verdiği cevabı aynen muhatabımıza veriyoruz. İçişleri Bakanımız doğru yaptı. ”

“Bu tür toplantılara katılım olduğu için katılan herkes test edilir”

2020-2021 Yargı Yılı Açılış Töreni’ne davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na corona virüs testi yaptırması sorulan Çelik, “Bu tür toplantılara katılım olduğu için katılan herkes test ediliyor. Buradaki mesele bir protokol meselesi değil. Teste girmek size saygısızlık değil, size katılacağımız topluluğa olan saygınızı gösteren bir şeydir. Mesele şu ki, bir topluluğa girdiğimizde, hepimiz bu sınava girmeliyiz. Çünkü kalabalık ve kapalı bir ortamda kalıyoruz. Sorumluluk duygumuz nedeniyle kendimizi de suçlu hissediyoruz. Yani, hissetmeyebiliriz, başkalarına bulaştırabiliriz. Hem o kişinin sağlığını korumak hem de kimseye zarar vermemekle ilgili. “Nezaketten yapılan, sadece kelimeler için yapılan bir açıklama”.

İlker Turak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi