AK Parti MYK’dan sonra Berat Albayrak’ın istifa paylaşımına ilişkin açıklama!

AK Parti MYK’dan sonra Berat Albayrak’ın istifa paylaşımına ilişkin açıklama!
20:00 - Kasım 9 2020 Pazartesi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği MYK toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıda kongre sürecine ilişkin sunum yapıldığını ve değerlendirmelerin yapıldığını, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarının görüşüldüğünü söyledi. Berat Albayrak’ın istifası sorusu üzerine Çelik, “Cumhurbaşkanımız takdirini kamuoyu ile paylaşacak” dedi.

Ömer Çelik, “Şuşa şehri Ermenistan’ın işgalinden kurtarıldı. Bu bölgeler münhasır Azerbaycan topraklarıdır, Ermenistan onları kaçak olarak işgal etmiştir. Azerbaycan toprakları tek tek Ermeni işgalinden kurtarılıyor. Şuşa’nın kurtuluşu, Karabağ’daki tüm Azeri topraklarının bundan böyle yakın olduğu anlamına geliyor. “Ermeni saldırganlığını ve barbarlığını destekleyen ülkeleri kınıyoruz.”

Bazı ülkelerin Azerbaycan ve Türkiye’ye yaptırım için özel çaba gösterdiğini belirten Çelik, “Bu konu çok sağlam bir ülke olan Fransa. Fransa’da kendi kendine yönelik İslam düşmanlığı sorununu kapatamama, Türkiye karşıtlığı gibi bir tavır içine giriyor. Son olarak Fransız polisi, 10 yaşındaki üçü Türk ve biri Cezayirli dört çocuğu ailelerinden alarak sorguladı. Bu çocuklar 10 yaşında… Sorgulamalarının nedeni sınıfta çirkin olay hakkında yorum yapmalarının istenmesidir. Peygamber aleyhine yapılan karikatürler ve çocuklar bu karikatürleri inançlarından dolayı doğru bulmadıklarını söylüyorlar.

Öğretmenleri bu çocuklardan şikayet ettiğinde terörist muamelesi görüyor. Son noktada, 10 yaşındaki dört çocuğu ailesine haber vermeden sorgulayan ve onlara terör suçlusu muamelesi yapan bir Fransa ile karşı karşıyayız. Sonra onu tuttular ve ‘Bozkurtlar adlı bir örgütü yasaklayacağız’ dediler. Orada Bozkurt denen bir yapı yok. Bu tamamen yapıştırılmış bir isim. Ermenilere barışçıl protesto yapan Türklere karşı birisinin kara propagandasına dayanarak, kardeşlerimiz Fransız devletinin bu şekilde girişimlerinde bulunmaktadır. “Orada barışçıl gösteri yapan vatandaşlarımız bu tür muameleyle karşı karşıya kalırken, PKK’lılar ve FETÖ kaçakları rahatlıkla seyahat edebiliyor.”

‘Berat Albayrak’ın istifa paylaşımı’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa edip etmediği sorulduğunda ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu istifayı kabul edip etmediği sorulduğunda Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde istifanın atanması, görevden alınması veya kabul edilmesi Cumhurbaşkanlığı’nın takdirindedir. Bu konuda bir açıklama yapmam mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanı uygun gördüğü şekilde takdirlerini kamuoyu ile paylaşacaktır ”dedi.

Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Çelik, “Devlet krizinden bahsedenler, bizim devletimizde tekerleklerin çalışmadığı bir durum yok. Herhangi bir noktada bir devlet krizinden bahsedecek herhangi bir kesinti veya tıkanma yoktur. Başkanlık Kabinesi kendi gündemine ve kendi meselelerine hakimdir. Devlet krizi olarak nitelendirilebilecek bir aksaklık yok ”dedi.

“Seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasını bekliyoruz”

Amerikan seçimleriyle ilgili soruyu yanıtlayan Ömer Çelik, “Amerikan seçimlerini yakından takip ettik, tartışmaları da takip ediyoruz. Türkiye, seçim sonuçlarının ne zaman Amerikan halkına ve Amerikan demokrasisine saygı duyulması gerektiğini kazananları tebrik edeceği resmi olarak belli oldu. Seçim sonuçlarının resmi olmasını bekliyoruz. Türkiye her iki adayı da yakından tanıyor. Orada kazanırsanız, hazırlıklarını ona göre kazanan Türkiye’nin kanadı. Türkiye’nin hak ve menfaatleri savunma konusunda büyük tecrübeye sahip bir ülke muhataplarına göre siyasi gündemde “dedi.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi