AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’den Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a TBMM’de ortak yanıt

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’den Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a TBMM’de ortak yanıt
18:12 - Ekim 27 2020 Salı

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un açıklamalarına tepki gösterdi. Ortak bildiride, “Siyasi hedeflerine ulaşmak, güçlerini pekiştirmek ve içinde bulundukları çatışmalar için taraftar toplamak da dahil olmak üzere çeşitli bahanelerle inançlar ve toplumlar arasında yıkıcı çatışmalara yol açabilecek söylemleri kullanan herkes ve eyleme yönelenler sadece temsil ettiklerini iddia ettikleri kitleleri değil, derinden tüm insanlığı düşmanlığa yol açan, onları etkileyecek bir suç işliyorlar.

Ne yazık ki, son zamanlarda böyle hastalıklı bir söylem, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un beyanlarında ve eylemlerinde kendini gösteriyor. Sözü edilen kişi, ifade özgürlüğünü destekleyici kisvesine soktuğu pervasız eylemleriyle, küresel sonuçları tüm inançlardan insanları derinden ve olumsuz etkileyebilecek bir çatışma ve kopuşu tetiklemektedir.

Açıktır ki, Fransa’da meydana gelen ve hepimizi ve tüm insanlığı derinden üzen alçakça terör eylemleri ve hem Avrupa’da hem de dünyada tüm din, dil ve ırk mensuplarının yakın işbirliğini gerektiren terörle mücadele, bu söylem ve eylemleri haklı çıkarmayacaktır. Maalesef milyarlarca üyesi olan bir dinin ve bu dine inananların nefret söylemine ve ayrımcılığa maruz kalmasının sonuçları, maalesef alçakça terör eylemleri planlayan ve uygulayan kirli beyinlerin sonuçlarından farklı olmayacaktır.

Ciddiye alınması gereken konu; Demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünün ve çoğulculuk söyleminin ırkçılığa ve İslamofobiye dönüşmesine yol açan zehirli iklim, tek bir örnek değil, devlet başkanları ve bazı politikacılar aracılığıyla meşruiyet ve yaygınlık kazanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, siyasi partilerin temsilcilerinde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron İslam, peygamber azizi olarak temsil edildi. Muhammed’e ve Müslümanlara karşı kışkırtıcı, saygısız ve tehlikeli söylemini şiddetle ışınlayın ve ifşa edin; Dünyanın sağduyulu kanaat önderlerini, politikacılarını, düşünürlerini, sanatçılarını ve sosyal gruplarını bu çirkin tavırlar karşısında sağduyu ve barıştan yana olmaya davet ediyoruz. “

Ahmet Umur Öztürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi