Ailesini katleden 14 yaşındaki çocuk tutuklandı

Ailesini katleden 14 yaşındaki çocuk tutuklandı
14:00 - Ağustos 29 2021 Pazar

Olay, dün Korgan ilçesine bağlı Tepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tokat’ta emniyet mensubu olan Cemalettin Y., fındık hasat sezonu için ailesiyle birlikte memleketlerine geldi. Bahçeye gitmek için hazırlanan aile ile ailenin 14 yaşındaki çocukları arasında iddiaya göre fındık toplaması meselesi yüzünden tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine F.Y. (14) emniyet mensubu olan babasının tabancasını alarak, babasına, ağabeyine, annesine ve anneannesine ateş etti. Anne Rahime Y. ve anneanne Cennet G. olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralı olan ağabey Murat Y. ve baba Cemalettin Y. ise önce Korgan Devlet Hastanesi’ne, ardından ise Fatsa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ağabey Murat Y. Fatsa Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken hayatını kaybetti

Olay sonrası F.Y. isimli çocuk, polis ekiplerince gözaltına alındı. Dün gece saatlerinde mahkemeye çıkartılan F.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Fındık toplamayı sevmiyorum, ailem baskı yapıyordu”

Olayı işleyen çocuk mahkemede verdiği ilk ifadesinde ailesinin kendisine baskı yaptığını ileri sürüp, fındık toplamayı sevmediğini belirterek, “Üzerime atılı suçlamayı anladım. Ben ailem ile birlikte Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşıyorum.

Babam polis memuru. Annem ise ev hanımıdır. Bu yıl ortaokulu bitirdim. Liseye gideceğim. Ben ailem tarafından uzun zamandır psikolojik baskıya uğruyorum. Bu baskıda şiddet yok ancak özellikle annem bana sürekli kötü davranıyor, beni sevmediğini düşünüyorum. Bu durum uzun zamandan beri devam ediyor. Bu da benim içimde bir kin biriktirmeme sebep oldu. Geçtiğimiz pazartesi günü babam yıllık izine ayrıldı ve fındık toplamak amacıyla Korgan’a geldik.

Ben Korgan’ı pek sevmiyorum, fındık toplamayı da sevmiyorum. Ailemin baskısı ile fındık bahçesinde çalışıyorum. Aileme yardım ediyorum. Geçtiğimiz 3 gün boyunca ben, annem, ağabeyim ve babam dedemlerin fındık bahçesine fındık toplamalarına yardım ettik. Olay günü yine fındık toplama işi vardı, bu nedenle tartışma yaşandı” dediği öğrenildi.

14 yaşındaki çocuğun katlettiği ailesi son yolculuğuna uğurlandı

Ordu’nun Korgan ilçesinde 14 yaşındaki çocuğun vurduğu aileden 3 kişi, son yolculuğuna uğurlandı.

Olay, Korgan ilçesine bağlı Tepe Mahallesi’nde dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tokat Turhal’da görevli polis memuru Cemalettin Y., fındık hasat sezonu için ailesiyle birlikte memleketi Ordu Korgan’a geldi.

Bahçeye gitmek için hazırlanan aile ile ailenin 14 yaşındaki çocukları arasında iddiaya göre ‘fındık toplaması meselesi’ yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine F.Y. (14), babasının tabancasını alarak babasına, ağabeyine, annesine ve anneannesine ateş etti.

Olay sonrası anne Rahime Y. (41) ve anneanne Cennet G. (64) olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralı olan ağabey Murat Y. (18) ve baba Cemalettin Y. (49) ise önce Korgan Devlet Hastanesi, ardından ise Fatsa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ağabeyi Fatsa Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken hayatını kaybetti.

Çocuk tutuklandı

Olay sonrası F.Y. isimli çocuk, polis ekiplerince gözaltına alındı. Dün gece saatlerinde mahkemeye çıkartılan F.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Annesi, kardeşi ve anneannesi yan yana son yolculuğuna uğurlandı

Hayatlarını kaybeden anneanne Cennet G., anne Rahime Y. ve ağabey Murat Y. için Korgan ilçesindeki Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Üç cenaze, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.

Babanın tedavisi sürüyor

Öte yandan olayda ağır yaralanan baba Cemalettin Y.’nin Ordu Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.

İLGİLİ HABER

Ordu’da 14 yaşındaki çocuk ailesini katletti: 3 ölü, 1 ağır yaralı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi