Ahmet Nur Çebi: ‘Yeni sözleşme Sergen Yalçın’a layık’

Ahmet Nur Çebi: ‘Yeni sözleşme Sergen Yalçın’a layık’
16:00 - Temmuz 3 2020 Cuma

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi İhlas Haber Ajansı’na futbol takımı ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. İlk olarak altyapı çalışmaları hakkında konuşan Çebi, “Altyapı konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Kardeşim Fırat Fidan burada bir çek ayarladı. Sergen’in de aradığı çok değerli kaptanımızla birlik birliği başlatacağız. İmzalar yapıldığında adı açıklayacağız. Sergi öğretmenimiz zaten bu aileden bir futbol adamı. Burası çok iyi biliyor, altyapı öğretiyordu. İki öğretmenin birlikte çok iyi çalışacağını düşünüyorum ve bunu hissettirdiler. Buna başladığımızda, burası 5 yıl içinde gerekli meyveleri verecektir. Herkesin futbol görüşü toplumun beklentilerinde çok farklıdır. Birisi markanın gelmesi gerektiğini söylüyor, dostuma söylüyorum; ‘Messi ekibimize geldi, kimin var?’ Diyeyim. Fakat bunlar popülizmde olmaz. Açıklamalarımızda mesajlarımızı verdik. Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer kulüpler bunları söylemeye başladı. Umarım araçsal ve neden olurum. Kendimi Türkiye Cumhuriyeti’ne bir birey olarak görüyorum. Altyapıyla mücadele etmek için belirli bütçeleri uzun süre daraltırken, bu bütçelerin ötesine geçmeleri haksız bir rekabet. Ayrıca, bunlar bizim takımlarımız. 2-3 yıl sonra kendilerine ait olmayan bir ligde yaşamak istemiyorum. Bütçemiz bugün 55-60 milyon Euro. 90 milyon Euro’dan geldik. 45 milyon Euro’luk bir bütçeyle iki kez şampiyon olduk. 90 milyon Euro ile dördüncü olduk. Bu rakamların köpüklü olduğunu iyi biliyoruz. Bu benim öğretmenimin, “Başkanım, bu rakamlar çok köpüklü.” Evet, bu adamlar, isminiz ne olursa olsun, çok bilgelik aldı. Mevcut oyuncularla bile bütçenin yarısını oynama şansımız olabilir. Takıma geri dönecek olan oyuncuların nasıl birlikte olacağını göreceğiz. ”

“Öğretmenimizle ilgili bir sorun varmış gibi görünüyorlar. Bu durum çok çirkin. ”

Denizlispor maçından sonra yapılan açıklamaların çarpıtıldığını belirten Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Aramızda Sergen arasında bir sorun olduğu algısı var. Çok çirkin. Öyle bir şey yok. Herkes bunu öğretmenimize sorabilir. Başka bir yerde öğretmenimle konuşmadığım bir şey hakkında konuşmuyorum. Futbol takımımızı öğretmenime teslim ettim. Teslim ettiğimizde durumumuzu ona anlattık. Bu işten çıktığımızda, futbol bilgisine ve özüne dönmesine katkısına ihtiyacımız olduğunu söyledik, kendini kabul etti. Ama sanki U19’i alıp onu tam alana taşıyacakmış gibi bir algı yaratılıyor. İlk 11’de 17-18 yaş arası çocukların hepsini oynayacağımız söyleniyor. Şampiyonluk hedefimiz olmadığını düşünmeyin. Öğretmenimiz bunu vurguladı. Tüm kupaları hedefliyoruz. Şampiyona, dikkate almadığımız bir sezon olamaz. Sergi öğretmeni ile özümüze dönüp personeli yapılandırırken bir sorun olduğu algısı yaratmayın. Bazı rakiplerin bu algıyı oluşturduğunu ve bazı yazarlara ve gazetecilere yanlış bilgi verdiğini biliyorum. Camimiz onlara inanmamalı. Kardeş gibiyiz ve nerede duracağımızı biliyoruz. Ben başkanım ve teknik personelin başındaydı, takımı ona teslim ettim ”.

“Yeni sözleşme Sergen öğretmeni için en uygunudur”

Koç Sergen Yalçın’ın sözleşmesini uzatmayı düşündüğünü söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Öğretmenlerimizin sözleşmesini uzatmayı düşünüyorum. Başarılı ve büyüyecek. Ben istikrar için geldim. Sözleşme en çok Sergen öğretmenine uygundur. Beşiktaş’ın gerçeklerini öğretmene anlattım. Hadi yapalım, birlikte yürüyelim. Öğretmen hiçbir öğretmen pahasına fedakarlık etmedi. Ona buradan çok teşekkür ediyorum. Söylediklerimiz çok basit. Altyapıdan 3-4 oyuncu olacak. İzci ekibi gidip başarılı olacak, 3-4 oyuncu bulacak. Manisa’nın Leverkusen’in altyapısından, Gana’dan oyuncular bulacak. Bazı oyuncular yurtdışından ve yurtdışından da yıldızlardan oluşacaktır. Yıldızlar değiştikten sonra. Kaymayan yıldızlar diğer yıldızlarla anlam ifade eder. TFF, lisans alabileceğimiz yerdir. TFF Lisans Yönetmeliğini okuyun. Sanırım Beşiktaş’a verilme hakkı 30-35 milyon Euro olacak. Bütçem şu anda 55 milyon Euro, kimse gitmiyor. Bu nasıl olacak? TFF’nin lisans yönetmeliğini uyguladığı tarihte, Beşiktaş’ın arkasına 6 oyuncu daha getirir ve TFF düğmesine basmadan şişirirseniz, sizden sonra gelen yönetim; ‘Çık dışarı’ diyorsun. Ne yazık ki öyleydi. Onları toplamaya çalışıyoruz. Topluluk sabır ve destek gösterecektir. Muhalefet de destekleyecek. Sonra kalktığımızda, ne kadar tekmeledikleri önemli değil. Beşiktaş mutlu olsun, 10 vuruş daha yapalım, umrumda değil ama bu dönemde değil. ”

“Beşiktaş’ın pek çok sorunu olmayacak”

Son olarak taraftarlara mesaj gönderen Ahmet Nur Çebi, “Taraftarların varlığını hissetmemizi sağlaması çok önemli. Bunu hep hissettik. Başka birinin 10 lirası var, hayranlarımızın 1 lirası var, ama 1 liranın gülen gözleri var. Bu benim için çok önemli. Bu, oyuncuyu ayağa kaldıran şeydir. Bir isteğim var, Beşiktaş’a olan sevgisi nedeniyle kimse aile ekonomisine zarar vermemeli. Ama cebinde para olmalı ve Beşiktaş’a vermemeli. Olanları istiyoruz. SMS sayısının artmasını bekliyorum. Bu sayı fanın yapısını ve gücünü gösterecektir. Ayrıca iş adamlarına sesleniyorum, Beşiktaş’a para gönderiyorum, bu kampanyanın sonuna Beşiktaş resmini koyacağız. Bu gücü göstermeliyiz. Emin olun ve rahatlayın, işi yapıyoruz. Belki bugün bunu bir imge olarak görmüyorlar, ancak yarın Beşiktaş’ı temiz ve pek çok sorundan arınmış görecekler ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi