Ahmet Davutoğu : Herkes konuşsun, konuşmaktan korkmayın

Ahmet Davutoğu : Herkes konuşsun, konuşmaktan korkmayın
21:20 - Mayıs 22 2019 Çarşamba

Yaptığı konuşmada herkesin bulunduğu mahalleden çıkıp diğer insanlarla iletişime geçmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu bu gerçekleşmezse Irak gibi parçalanabiliriz dedi.

Katıldığı iftar programında konuşan Ahmet Davutoğlu, her şeyin kaybedilebileceğini fakat yeniden kazanılabileceğini söyledi. İktidarın kaybedildiğinde yeniden kazanılacağını, mal mülkün kaybedilip yeniden kazanılabileceğini ama ümidin kaybedilmesinde yarınların olmayacağını ifade eden Davutoğlu insanların konuşmaktan korkmaması gerektiğini belirtti.

AHMET DAVUTOĞLU HERKES KONUŞSUN, KONUŞMAKTAN KORKMAYIN

Ahmet Davutoğlu toplumu bir arada tutan temel unsurların ortak değerler olduğunun üzerinde durdu. Bir milleti ayakta tutan bu ortak değerlerin yaşatılabilmesi adına herkesin mahallesinden çıkması gerektiğini ifade etti. Toplumun gittikçe kendi mahallesine ve kendi düşünce dünyasına kapandığını bu şekilde olan toplumların ve nesillerin zamanla ayrışıp parçalandığını söyleyen Ahmet Davutoğlu bu olaylara Musul’da Bağdat’ta ve Irak’ta şahit olduğunu sözlerine ekledi. Bu yerlerde mahallelerin nasıl bölündüğünü ve toplumun nasıl parçalandığını gördüğünü belirterek böyle bir sonla karşılaşmamak için mahallelerimizden çıkmamız şarttır dedi. Gelecek nesillerin bir arada yaşaması için birbirimizle konuşmamız ve mahallelerimizden dışarı çıkmamız gerek diye ekledi.