Ahmet Davutoğlu geçmişe dair önemli açıklamalar

Ahmet Davutoğlu geçmişe dair önemli açıklamalar
16:38 - Temmuz 18 2019 Perşembe

Davutoğlu Yavuz Oğan’ın Bidebunu İzle adlı internetten yayınlanan programına konuk oldu. Programda kendisine Yavuz Oğan ile birlikte İsmail Saymaz ve Akif Beki tarafından sorular soruldu.

Ahmet Davutoğlu Başbakanlık yaptığı dönemde kendisine başbakanlık koltuğunda otur, öyle görün ama yetkilerini kullanma denildiğini söyledi. Ak Parti’den henüz istifa etmeyen Davutoğlu’nun Ak Parti ile MHP ittifakının partinin oylarını düşürdüğünü belirtti.

Davutoğlu, Başbakanlığı döneminde etkili olan Pelikan çetesi konusunda sorulan sorulara o malum troll çetesinin kimler olduğunu ve ardında kimlerin olup kimlerin finanse ettiğini de bildiğini söyledi.

3 yıl sustuğunu ama aslında bu sırada gerekli konularda Cumhurbaşkanına fikirlerini ilettiğini ama bu konularda iş siyaset adına açıklamalarda bulunmadığını söyleyen Davutoğlu pek çok kişinin, düşüncenin hedefinde olduğunu ve suçlandığını da sözlerine ekledi.

Ahmet Davutoğlu yeni parti kurma konusunda sorulan soruya, gerekli görüşmeleri ve gezileri yaptığını şayet bu görüşmelerden sonra olumlu sonuç alamazsa tek seçenek olarak parti kurabileceğini söyledi.

Davutoğlu hiçbir zaman Erdoğansız bir AK Parti hesapların içinde hiç olmadığını, öyle olsaydı Başbakanlığı bırakmazdım şeklinde konuştu.

Düşürülen Rus uçağı ile ilgili olarak emri kimin verdiği sorusuna da açıklamalarda bulunan Davutoğlu uçağın düşürülmesi emrini değil sınırların korunması konusunda devlet angajmanı gereği emir verdiğini ifade etti. Uçak pilotunun FETÖ’cü olmadığı ve sadece Genelkurmay’dan gelen emri yerine getirdiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu bu kişinin sonradan FETÖ’cü ilan edilmesi hakkında bilgisi olmadığını belirtti.

Diplomasıde de siyasette de takvime değil sürece odaklandığını söyleyen Davutoğlu, basiretli siyasetçilerin ve devlet adamlarının net takvimleri şartlar oluşana kadar söylemez şeklinde konuşan Davutoğlu parti kurma çalışmalarında sürece odaklandığını takvim veremeyeceğini söyledi. İsteğinin Cumhurbaşkanı’nın kendilerinin parti ile ilgili yaptıkları uyarıları dikkate alması olduğunu ve bu durumda parti kurma fikrinin söz konusu olmayacağını ifade etti.

23 Haziran seçimlerinin tekrar edilmesine karşı olduğunu ve bu sebeple de İstanbul adayına destek konusunda geri durduğunu açıklayan Ahmet Davutoğlu 3 saate yakın süren programda sorulan tüm sorulara cevap vermeye çalıştı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi