Ağız kokusunu maydanoz ile giderin

Ağız kokusunu maydanoz ile giderin
13:07 - Mayıs 21 2019 Salı

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Çetin, gün içerisinde ağız kokusunu önlemek için gece sahurda maydanoz, nane, yeşil çay, zencefil gibi bitkilerin tüketilmesini tavsiye ediyor.

Dr. Osman Çetin yaptığı açıklamada Ramazan aynın yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle oruç tutanlarda ağız kokusu çok daha yoğun olmaktadır ve bu çevreyi etkilemektedir dedi.  Ağır kokusunun giderilmesi için çareler bulunduğunu ifade eden Dr. Çetin bunun için tavsiyelerde bulundu.

AĞIZ KOKUSUNA MAYDANOZ VE NANE İLE SON VERİN

Ağız kokusu birçok insan için sıkıntılı bir durum olarak bilinir. Ramazan ayında ve özellikle de yaz aylarında tutulan oruç sırasında ağız kokusunun yoğun olmaktadır. Ağız kokusunun giderilmesi konusunda Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Çetin tavsiyelerde bulunmaktadır. Bu tavsiyeler arasında ilk olarak gece sahurda dişlerin fırçalanması, diş ipiyle ve ağız suyu ile temizlenmesi olarak söylenmektedir.  Çetin ağız kokusunu engellemenin diğer yolunun ise nane, maydanoz, ada çayı, yeşil çay, zencefil, karanfil tüketilmesi olarak ifade etmektedir.

Dr. Çetin’e göre aşırı sıcak ve soğuk yiyeceklerin tüketilmesi ağız kokusunu tetiklemektedir şeklinde ifade ederek buna engel olmak için yiyeceklerin ılık olarak tüketilmesini tavsiye etti. Ayrıca Ramazan ayında iftarda ve sahurda ağız kokusuna sebep olacak soğan, sarımsak, pastırma, sucuk gibi yiyeceklerin tüketilmemesini de tavsiye etti. Bunun yanında iftar saatinde yemekler yenilirken yemeğin yanında limonlu su tüketilmesinin de ağız kokusunu önlemede etkili olduğunu belirtiyor.