Afrikalı öğrenciler Sivas lezzetlerine doydu

Afrikalı öğrenciler Sivas lezzetlerine doydu
13:54 - Mayıs 2 2020 Cumartesi

Sivas’a eğitim görmek için gelen ve korona virüsünün yayılmasının ardından uçuşların kesilmesi sebebiyle ülkelerine dönemeyen 74 Afrikalı öğrenciye Sivas’ın yöresel lezzetleri ikram edildi.

Sivaslı bir grup kadın İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sivas il temsilciliği öncülüğünde bir araya geldi ve Sivas’ın yöresel lezzetlerini Afrikalı öğrenciler için hazırladı. Büyük bir seferberliğin verildiği çalışmada bir yandan ailelerine, diğer yandan vatanlarına özlem duyan Afrikalı gençlere moral verildi. 36 farklı ülkeden 74 Afrikalı öğrenciye dün akşam verilen iftarda öğrenciler adeta ziyafet çekerek bir nebze olsun yaşadıkları olumsuz durumu unutmaya çalıştı.

Afrikalı öğrencilerin annelerine duyduğu özlemi gidermek için bu çalışmanın yapıldığını belirten Sevil Yılmaz isimli vatandaş onların da kendi evlatları olduğunu ve onları mutlu etmekten dolayı mutluluk yaşadığını söyledi. Afrikalı öğrencilerden Etiyopyalı İzettin Muhammed ise yaptığı açıklamada anne hissini yaşattıkları için emek veren herkese teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi