Afganistan uyruklu Hakime Sivas’ta okul birincisi

Afganistan uyruklu Hakime Sivas’ta okul birincisi
11:53 - Mart 20 2021 Cumartesi

9 sene önce Afganistan’daki savaştan kaçarak İran üzerinden Türkiye’ye gelen Ehsani ailesinin kızı Hakime Ehsani eğitim gördüğü lisede okul birincisi konumunda.

Ehsani ailesi yıllar önce Afganistan’da devam eden iç karışıklıklar ve savaşlardan dolayı önce İran’a göç etti. İran’da yaşarken karşılaştıkları ayrımcılıklar ve Afgan uyruklu kişilerin çocuklarının okullarda eğitim görememesi vb. durumlardan dolayı 2012’de Türkiye’ye gelen aile Sivas’a yerleşti ve burada ikamet etmeye başladı. Ehsani ailesinin kızı Hakime Ehsani de Türkiye’deki hoşgörü ve ayrımcılığın olmadığı ortam sayesinde gönlünce eğitim gördü ve şu an da derslerindeki başarısından dolayı eğitim gördüğü Fatih Şehit Muhammet Demir Anadolu Lisesi’nde okul birincisi konumunda. Türk insanını ve Türkiye’yi çok sevdiğini ifade eden Hakime ileride doktor veya mimar olmak istiyor.

Okul Müdürü Harun Ahıska ise Hakime ile gurur duyduklarını ve gerek arkadaşlık ilişkileri gerekse çalışkanlığından dolayı okul olarak ondan çok memnun olduklarını dile getiriyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi