Afette hayatını kaybedenlerin yakınları konuştu … ‘Korona sandık’ diye sahte alkol içti

Afette hayatını kaybedenlerin yakınları konuştu … ‘Korona sandık’ diye sahte alkol içti
13:00 - Aralık 16 2020 Çarşamba

Bursa’da yılbaşı öncesi sahte alkol felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Sahte alkol aldıktan sonra hastaneye kaldırılan Mehmet İncili ve Ferdi Nilüfer’in ardından, 39 yaşındaki İrfan Çivi de Mehmet İncili ve Ferdi Nilüfer öldü. Hastanelerde 6’sı yoğun bakımda olmak üzere 11 kişinin tedavisi devam ederken, Bursa Polisi de kayıp olan 20 litre sahte alkole el koydu. Sahte alkol alıp satmaya kararlı olan Uğur K. ve Erhan O.’nun sorguları devam ediyor.

Hastanede tedavi altına alınan 11 kişiden Mehmet Topçuoğlu (51), Fatih Deniz Yağız (49), Sümer Çam (51), Mustafa Döğdü (58), Ramiz Hacısalihoğlu ve Güner Mollahasanoğlu’nun sağlığı ağırdı, Bahadır Emer (36 ), Tamer Mutlu (44), Emin Aydın (43), Aleattin Geçeli (52) ve Mehmet Özgür Kurşun’un bilinçli olduğu belirlendi.

Kayıp 20 litrede bulundu

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, kentteki sahte alkol olaylarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Sahte içki temin eden Erhan O. ve Uğur K. isimli şahısların sorguları devam ederken, İstanbul’daki bağlantılar da araştırılıyor. Ayrıca polis tarafından satılanlardan İstanbul’dan getirilen 30 litre sahte içecek toplandı. Eksik 20 litrenin de toplandığı öğrenildi.

“Korona sandık, sahte rakı içtiler”

Hayatını kaybeden üç kişiden biri olan Mehmet İncili’nin cenazesi, otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Amcasıyla birlikte cenazeyi almaya gelen Mehmet İncili’nin oğlu Mehmet Ali İncili, babasının ilk olarak korona olduğunu düşündüklerini söyledi.

Kutsal Kitap, yaşadıkları üzücü olayı şu şekilde anlattı:

“Rahmetli babam hayatında sahte rakı içmezdi. Ferdi Nilüfer ile mahallede otururken iki adam geldi. Saat 14: 00’de sahte rakıyı onlara sattı ve işte hastalandı. Ferdi Nilüfer işe gitti ve işten kötüye gitti işten döndüğümde onu gördüm baba ne oldu dedim oğlum midem bulanıyor sosis yedim acaba bir şey dokundu mu dedi sosis dokunmadı mı korona olur mu? “dedim kendi kendine. “Ambulans çağıralım, hastaneye gidelim, tedavi olalım” dedim. “Hiçbir şeyim yok” dedi, istemedi. 02: 00’de babamın rengi soldu. Kötüleşmeye başladı. “Gözlerim görmüyor” demeye başladı. Kulakları duymayı bıraktı. Yürüyemedi. Ambulansa haber verdik, geldi. Onu hastaneye götürdüler ve 03: 30’da hastanede öldüler. “

Devletimizin 1000 yıl ceza almasını diliyorum

Sahte rakı satanlara ateş üfleyen Mehmet Ali’nin Müjdesi, “Allah onları bildiği gibi yapsın. Kahretsin. Hükümetimizin 100 yıl, 1000 yıl satanları cezalandırmasını diliyorum. Canınız yandı, bundan sonra kimse incinmeyecek. Kimse sahte rakı satmasın. 4 çocuk arkada. Gençlerimiz de söylüyorum, sahte rakı içmeyin burada ciğerlerimiz yandı, siz de yakılmayın ”dedi.

Sahte içeceklerin kayıp kısmı da bulundu

Öte yandan İstanbul’dan getirilen 30 litre 50-60 litre kaçak içki ele geçirildi. Cinayet Bürosu dedektifleri, soruşturmalarında eksik olan yaklaşık 20 litre kaçak içki ele geçirdiler.

Şüphelilerin kaçak içki aldığı İstanbul’daki bağlantıların da araştırıldığı, soruşturmanın tamamlanmasıyla gözaltına alınan 2 kişinin ihmal sonucu birden fazla kişinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Hakan Gönül-Gökay Başdan-Süleyman Aydın

ALAKALI HABERLER

Bursa’da yılbaşı öncesi sahte içki faciası … Ölü sayısı 3’e yükseldi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi