AFAD’ın Bingöl’deki 5.7 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklaması

AFAD’ın Bingöl’deki 5.7 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklaması
19:00 - Haziran 15 2020 Pazartesi

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, “Bingöl ilinin Karlıova ilçesinde 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremden sonra 4’ten fazla deprem yaşandı ve toplam 180 artçı şok kaydedildi. 15.06.2020 tarihinde Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yine 09.51’de 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Bu deprem Erzurum, Erzincan ve Tunceli illerinde de hissedildi. Devam eden saha çalışmalarında şimdiye kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır. Bingöl Adaklı ilçesi Sevkar köyü ve Karlıova ilçesi Kaynarpınar köyünden yapılan ihbarlarda bazı evlerde kısmi hasar meydana geldi ve tarama çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgesinde AFAD koordinasyonunda müdahale ve tarama çalışmaları devam etmektedir. Depremden etkilenen ve tedavisi tamamlanan 22 vatandaşımız taburcu edildi ve 4 vatandaşımız tedavilerine devam ediyor. Kolay iletişim için gönderilen mobil baz istasyonu sayısı 7 ”ye çıkarıldı.

“İlgili kurum ve kuruluşların saha çalışmaları devam ediyor”

Yapılan açıklamada, bölgedeki müdahale ve tarama faaliyetlerinin AFAD koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yürütüldüğünü belirten “142 Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Jandarma, İtfaiye, Belediye, Türk Kızılayı, özel sektör kuruluşları ve 142 Diğer STK’lardan toplam 998 personel ve 127 araç katılıyor Olay alanına bir mobil koordinasyon aracı gönderildi ve Ajansımız 500 bin TL acil yardım ödeneği gönderdi. Bingöl Valiliği acil ihtiyaçları karşılamak için toplam 2 bin 862 çadır, 3 bin 300 yatak, 7 bin 295 battaniye, 7 200 keten takım ve 2 bin 232 mutfak takımı olmak üzere yastık takımları ve mutfak takımları da sevk edildi. Türk Kızılayı tarafından bölgeye gönderilen sıcak yemek, bin yemek ve 5 bin kişilik tarla mutfak kiti i gönderildi. Halen Bi’de 414 çadır kurulması ngöl ve Erzurum’da 120 çadır tamamlandı. ”

“Depremden etkilenenler için psikolojik ve sosyolojik destek”

Depremden etkilenen vatandaşların beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarına ek olarak, psikolojik ve sosyolojik ihtiyaçlar da belirtildi, “Bingöl Ailesi, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden 34 sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve sosyolog bir bire bir görüşmeler. ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 90 personele hasar değerlendirmesi için kaydedilen açıklamada, “Gelişmeler 7/24 AFAD tarafından takip ediliyor” dedi.

Musa Erdoğan

ALAKALI HABERLER

Bingöl Valiliği: ’33 kişi iki depremde hastaneye başvurdu, 27 kişi taburcu edildi’

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi