AFAD’dan Bingöl’deki deprem hakkında bilgi

AFAD’dan Bingöl’deki deprem hakkında bilgi
21:00 - Haziran 14 2020 Pazar

Ayrıca Karlıova Jandarma karakolunun gözetleme kulesinde meydana gelen hasar sonrasında 2 güvenlik görevlisi de yaralandı. Bölgeye bir ambulans helikopteri gönderildi. Yedisu bölgesindeki Dinarbey köyünde yapılan taramada 6 evin hasar gördüğü ve göçük altında yaşayan vatandaş olmadığı öğrenildi. ”

AFAD 18.30 itibarıyla Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen deprem hakkında bilgi paylaştı. AFAD’ın yaptığı açıklamada, “14 Haziran 2020’de Bingöl ilinin Karlıova ilçesinde 17.24’te 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremden sonra toplam 16 artçı şok meydana geldi, ikisi 4.7 ve 4.6 idi. İlk tespitlere göre; Karlıova Jandarma karakolunun gözetleme kulesindeki hasarın ardından 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Bölgeye bir ambulans helikopteri gönderildi. Yedisu bölgesindeki Dinarbey köyünde yapılan taramada 6 evin hasar gördüğü ve göçük altında yaşayan vatandaş olmadığı öğrenildi. ”

Açıklamada Bingöl İl AFAD Müdürlüğü’nden 4, UMKE ve Karlıvoa İtfaiyesi, İlçe Jandarma Teşkilatı’ndan 5 personel bölgeye gönderildi. Bölgeye toplam 13 araç ve 59 AFAD personeli gönderildi. Siirt, Mardin, Batman, Ağrı, Ankara, Bursa ve Malatya illeri uyanıktı ”.

Çevre köyler ve iller hakkında bilgi paylaşıldığı bildirisinde, “Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Kaynarpınar köyü, Balpınarı, Ormaniçi, Çayköy, Kökpınar ve Karşıyaka köyleri tarandı ve olumsuz bir durum yok. Muş, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri tarandı ve olumsuz koşul olmadığı bildirildi ”.

Açıklama ayrıca aşağıdaki bilgileri de içeriyordu:

“Enerji Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, enerji kesintisi olmadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Türk Telekom’un sabit ağında ve hizmetlerinde olumsuz bir durum veya kesinti yoktur. Bölgeye 3 adet mobil baz istasyonu sevk edildi. Bölgeye 550 çadır gönderildi. ”

Açıklamada gelişmelerin takip edildiği de vurgulandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi