Adanın bir kısmı kırmızıya boyandı

Adanın bir kısmı kırmızıya boyandı
13:43 - Mayıs 25 2019 Cumartesi

Sivas’ın Suşehri ilçesine sınırları içerisinde yer alan 64 kilometre kare genişliğindeki Kılıçkaya Barajı son günlerde pek çok kişinin ilgisini çekiyor ve ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldi. Gölün orta kısmında yer alan adada açan gelincik çiçekleri kartpostallık görüntülerin oluşmasını sağladı. Gelincilerin açması ile kızıla boyanan adaya pek çok tabiat sever gelmekte ve fotoğrafçıların uğrak yeri olmaktadır. Kırmızı gelinciklerin boyadığı adaya şimdilik yaya olarak ve otomobile gidilebiliyor fakat sonraki günlerde suların yükselmesi ile adaya ulaşmak zorlaşacak.

ADANIN BİR KISMI KIRMIZI OLDU

Yaza girmek üzere olduğumuz bu günlerde Sivas Suşehri’nde bulunan Kılıçkaya Baraj Gölü’ndeki ada pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Bunun sebebi ise adada açan kırmızı gelincilerin adanı yarısını kırmızı renge boyaması. Fotoğraf çekmek için ve manzarayı görmek için gelenler bu manzaranın yapılan yolculuğa değdiğini ve gördükleri güzellikten çok etkilendiklerini söylediler.

Baraj çevresinde yaşayan halk ise her yıl aynı dönemde bu adanın gelinciklerin açması ile kızıla boyandığını fakat sular yükseldiği için manzaranın çok fazla görülemediğini ifade ettiler Köylüler bu yıl baraj suları yükselmeden gelincilerin açması ile çok güzel görüntülerin oluştuğunu ve çok buraya çok fazla ziyaretçi geldiğini söylediler.