Adana’da Öğretmen Cinayeti: Kardeşler Arası Kavga Ölümle Sonuçlandı

Geçtiğimiz hafta Adana’nın Sarıçam ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde korkunç bir olay yaşandı. Bir biyoloji öğretmeni olan M.A., kendi evinde kardeşi A.A. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olay, iki kardeşin ortak bir poşet imalat fabrikası kurma planları sırasında çıkan anlaşmazlık üzerine gerçekleşti. Tartışma, A.A.’nın ağabeyi M.A. tarafından darp edilmesiyle şiddetlendi ve A.A., eline geçirdiği bıçakla ağabeyini üç kez göğsünden bıçakladı. Olayı duyan apartman sakinleri hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.
Saldırıdan sonra şoke eden ifadeler
Ağabeyinin ölümüne neden olan A.A., olay sonrası polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda, “Ağabeyim kafama şişeyle vurdu, o an kendimde değildim, olanları hatırlamıyorum” şeklinde ifade verdi. Cinayette kullanılan bıçak, apartmanın bahçesinde bulunarak delil olarak kaydedildi. Mahkemeye sevk edilen A.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Toplumda şok etkisi yaratan bu olay
Bu trajik olay, toplumda derin üzüntüye sebep oldu. Ölen M.A.’nın meslektaşları ve öğrencileri, kendisini saygılı ve değerli bir öğretmen olarak anıyor. Bu tür aile içi şiddet olaylarının önüne geçilmesi için daha etkin önlemler alınması gerektiği yönünde çağrılar yapılıyor.