Adana’da endişe verici görüntüler, burada vaka sayısı ‘zirve’

Adana’da endişe verici görüntüler, burada vaka sayısı ‘zirve’
18:00 - Temmuz 9 2020 Perşembe

Bakan Koca, dün gece Bilim Komitesi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Adana’yı en fazla korona virüsü vakası gören iller arasında saydı ve “Tedbirlerin gücüyle vakalardaki artışın azalacağını düşünüyoruz” dedi. .

Bakan Koca bu açıklamaları yaptıktan sonra, kentin en işlek yerleri olan Çakmak Caddesi, 5 Ocak Meydanı ve İnönü Parkı’nda vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadıkları dikkat çekti.

Bazı vatandaşlar maskelerini takıp kurallara kısmen uyurken, çoğu vatandaş maskelerini çenelerinin altına koyarak ya da hiç giymeyerek seyahat eder. Bu görüntüler virüs yayılma oranının neden arttığını ortaya çıkarırken endişe uyandırdı.

Çakmak Sokağı’ndan bir esnaf olan Yusuf Saraç, “Burada insanlar çoğunlukla maskelerini takmıyorlar. Tedbirlere uyulmuyor. Eğer bu şekilde devam ederse, daha katı önlemler ve yasaklar ortaya çıkacaktır. ”

Maskesini takmadan çalışmaya giden Davut Altunkaynak, “Evde maskemi unuttum ya da kurallara uyuyorum. İnsanlar maskelerini takmalıdır. Önlemlere uymalıyız. Dün bakanın yorumlarını da gördüm. ”

Umutcan İşledici – Elif Ayşenur Koyu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi