Adana’da Dönercilerin Sıcakla Mücadelesi: Buzlu Çözüm

Adana’da son günlerde sıcaklık 40 derecenin üstüne çıkınca, döner ustaları serinlemek için ilginç bir yöntem buldu. Sırt ve göğüslerine kalıp buz yerleştirerek, ocak başında çalışmalarını sürdürüyorlar.
Sıcaklık 40 dereceyi aşınca döner ustaları, işlerini sürdürebilmek için vücutlarına buz bağlıyorlar. Bu yöntemle hem sıcaktan bir nebze olsun korunuyorlar hem de uzun saatler süren çalışmalarına devam edebiliyorlar. Çalışma saatlerini azaltarak çift vardiyaya geçen ustalar, en sıcak saatlerde çift kalıp buzla döner kesiyorlar.
“Sağlığımızı düşündüğümüz için buzlu çözümü uygulamak zorunda kaldık,” diyen döner ustası Doğan Turhan, 15 yıldır bu meslekte olduklarını ve bunu sağlıklarını korumak için yaptıklarını belirtti. Turhan, günde ortalama dört kalıp buz tükettiklerini ve bu sayede sıcaklıkla başa çıkabildiklerini ifade etti.
Dönerci Mehmet Nuri Erzi ise Adana’nın aşırı sıcaklarına dikkat çekerek, “Adana’da gölge bile çok sıcak oluyor. Bu sıcaklarla başa çıkmak için başka çaremiz yok,” dedi ve ekledi: “Müşterilerimiz ve çalışanlarımızın rahatı için bu yöntemi bulduk. Adana’da yaz mevsimi çok zor geçiyor. İnsan burada duş alırken bile terliyor.”