Adana kebap ustalarından yeni ‘Korona Kebap’

Adana kebap ustalarından yeni ‘Korona Kebap’
11:00 - Ağustos 18 2020 Salı

Tüm Restoranlar ve Turizm Profesyonelleri Derneği (tures) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, Adana Aşçılar Derneği Başkanı Derviş göçmenleri, uzun yıllar Türkiye’yi yurtdışında temsil eden şef Alice Shemi, aşçı Saadet Güngör ve kasap Cemal davsan, özel kebap formülü geliştirmeyi düşündü. pandemi dönemi.

İçerdiği vitaminler ve beraberinde servis edilen salatalarla sağlıklı bir ürün olan kıyma kebabının ustalarının uykululuk, taze zencefil, maydanoz, sarımsak ve bazı özel baharatları ustalar eklediler. Keza kıyma kebabı gibi bir şişeye konan et, kömür ateşinde pişirilerek hazır hale getirildi.

Korona virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddia edilen ‘corona kebab’ın tanıtımı, şehirdeki bir restoranda yapıldı.

“Şifalı kaynak kebap”

İHA muhabirine kebapla ilgili bilgi veren TÜRES Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, “Kıyma kebabı bugünkü haliyle şifa kaynağıdır. İçerdiği vitaminler ve beraberindeki salatalar ile tamamlandığında B-12, Omega-3 ve D vitaminleri açısından oldukça dolu bir maddedir. Bunu biraz daha geliştirdik ve şu anda gündemde olan Covid-19 ile mücadelede bağışıklık sistemini iyileştirecek bir versiyon ürettik. İçine ‘Uykululuk, sarımsak, maydanoz, kök biber, zencefil ve baharat’ ekleyerek bir ürün yarattık ”dedi.

“Formül basit, herkese örnek olmalı”

Formülün çok basit olduğunu ve herkesin yapabileceğini belirten Serttaş, “Müşterilerimizle denedik ve çok güzel bir lezzet çıktı. Bu sadece pandemi döneminde değil, ilerleyen dönemlerde de menümüzde kalacak. Talep çok yüksek. Her gün en iyi Adana Kebabını yapmakla yarıştığımız kebapçı arkadaşlarımıza örnek olmasını tavsiye ederiz. Formülü çok basit ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir ürün ”.

TÜRES Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş ise kebabın patentini almak istediklerini sözlerine ekledi.

Umutcan Isledici – Elif Ayşenur Koyu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi